Skip to content


Een aardbeving met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter trof zaterdag Ecuador, waarbij wegen beschadigd raakten, gebouwen met de grond gelijk werden gemaakt en minstens vier mensen om het leven kwamen.

De aardbeving trof rond het middaguur de kuststreek van Guyas, meldde de US Geological Survey. Het epicentrum lag ongeveer 80 km ten zuiden van Guayaquil, de op één na grootste stad van het land.

De autoriteiten meldden een dode in de stad Cuenca, die landinwaarts ten oosten van het epicentrum ligt. Het slachtoffer reed in een voertuig dat bekneld raakte onder het puin van een instortend huis. Nog eens drie mensen stierven toen een gebouw instortte op het eiland Jambeli, direct ten zuiden van het epicentrum.

Elders werd melding gemaakt van vernieling van huizen, commerciële gebouwen, elektriciteits- en energie-infrastructuur en wegen door het Ecuadoraanse risicobeheersecretariaat.

Videobeelden van getroffen gebieden toonden een deel van de schade, met clips uit Cuenca die de onmiddellijke nasleep van het dodelijke ongeval daar leken vast te leggen.

Ecuador ligt op de kruising van de Nazca- en de Zuid-Amerikaanse plaat en wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. De krachtigste van de afgelopen jaren was in 2016, die een magnitude van 7,8 registreerde en de noordwestkust van het land trof, nabij de stad Muisne. Het doodde minstens 675 mensen en verwondde meer dan 16.000, terwijl het ongeveer $ 3 miljard aan schade veroorzaakte.

U kunt dit verhaal delen op sociale media: