Skip to content
CNN

Alexandria Verner was aardig, positief en “alles wat je zou willen dat je dochter of vriend is”, zei een vriend van de familie.

“Haar vriendelijkheid was te zien elke seconde dat je bij haar in de buurt was”, vertelde hoofdinspecteur Billy Shellenbarger van Clawson Public Schools aan CNN. Hij is bevriend met de familie Verner en kent Alexandria, of Alex, zoals hij haar noemde, sinds ze op de kleuterschool zat.

Verner was een van de drie studenten van de Michigan State University die maandagavond zijn omgekomen bij een massale schietpartij op de campus, zei de universiteitspolitie dinsdag.

Het Department of Police and Public Safety van de Michigan State University identificeerde de drie studenten die maandagavond zijn vermoord als junior Arielle Anderson, tweedejaars Brian Fraser en Verner, die ook junior was.

Anderson en Fraser kwamen uit dezelfde stad Grosse Pointe, Michigan en verlieten hun geboorteplaats met een dubbel verlies.

Vijf andere studenten liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, aldus de vrijlating.

“We kunnen de onmetelijke hoeveelheid pijn die onze campusgemeenschap voelt niet beginnen te doorgronden”, aldus de politie.

Dit zijn de verhalen van de slachtoffers.

Verner raakte veel mensen in de stad Clawson, Michigan, zei Shellenbarger, die hij beschreef als een kleine gemeenschap van 2 mijl bij 2 mijl.

“Haar verliezen op deze planeet, laat staan ​​in onze kleine gemeenschap, is zwaar”, zei hij. “En het zal een tijdje duren om te herstellen, maar om haar te hebben gekend voor de tijd die we allemaal hebben, nogmaals, is een geschenk voor ons allemaal,” zei hij.

De familie van Verner is “zo sterk als een mens maar kan zijn in het licht van deze tragedie”, zei Shellenbarger, eraan toevoegend dat hij dinsdag met hen sprak.

Shellenbarger was de directeur van Clawson High School terwijl Verner daar een student was. In 2020 is ze afgestudeerd.

Verner was een fantastische driesportatleet in volleybal, basketbal en softbal, evenals een uitstekende student die actief was in veel leiderschapsgroepen op de school, zei Shellenbarger.

Shellenbarger een brief gestuurd aan families op dinsdag om de gemeenschap op de hoogte te brengen van haar dood en middelen voor studenten aan te bieden.

“Alex was en is ongelooflijk geliefd bij iedereen. Ze was een geweldige student, atleet, leider en was elke dag van haar leven een voorbeeld van vriendelijkheid! schreef hij in de brief. “Haar ouders, Ted en Nancy, en zus Charlotte en broer TJ zijn even verdrietig, maar voelen zeker al de opbeurende steun van deze geweldige gemeenschap.”

“Als je haar kende, hield je van haar en we zullen voor altijd de blijvende impact herinneren die ze op ons allemaal heeft gehad”, schreef hij.

Dit zijn de slachtoffers van de schietpartij op de Michigan State University

Fraser was de president van de Michigan Beta Chapter van Phi Delta Theta, zei de broederschap in een verklaring.

Hij was een leider en een goede vriend van zijn broeders, de Griekse gemeenschap en de mensen met wie hij omging op de campus, zei de broederschap.

“Phi Delta Theta betuigt zijn diepste medeleven aan de familie Fraser, het Michigan Beta Chapter en iedereen die van Brian hield terwijl ze rouwen om hun verlies”, luidt de verklaring.

Fraser was een tweedejaarsstudent die afkomstig was uit Grosse Pointe, in de buurt van Detroit, zei de universiteitspolitie.

Volgens districtsinspecteur Jon Dean studeerde hij in 2021 af aan de Grosse Pointe South High School.

Dit zijn de slachtoffers van de schietpartij op de Michigan State University

Anderson, een junior bij Michigan State, kwam ook uit Grosse Point, zei de universiteitspolitie.

Volgens Dean studeerde ze in 2021 af aan de Grosse Pointe North High School.

“Hoe is het mogelijk dat dit in de eerste plaats is gebeurd, een daad van zinloos geweld dat geen plaats heeft in onze samenleving en vooral niet op school?” zei Dean. “Maar toen raakte het onze gemeenschap niet één keer, maar twee keer.”

Vier van de vijf gewonde studenten van de schietpartij moesten worden geopereerd en moesten onmiddellijk worden ingegrepen, zei Dr. Denny Martin, interim-president en Chief Medical Officer van het Sparrow Hospital, dinsdag.

“Zonder in te gaan op de details van hun verwondingen, zal ik zeggen dat er een team van talloze anesthesiologen, traumachirurgen, algemene chirurgen, cardiothoracale chirurgie en een neurochirurgisch team voor nodig was om de volledige omvang van de verwondingen te behandelen”, vertelde hij aan CNN’s. Kate Bolduan.

Een gewonde student “had geen onmiddellijke chirurgische ingreep nodig” en ze werden rechtstreeks naar de ICU gebracht, zei hij.

Martin zei dat het te vroeg is om een ​​langetermijnprognose te geven over hun toestand.

“Ze staan ​​hier allemaal onder de hoede van trauma- en kritieke zorgteams,” zei Martin. “Sommigen zijn kritischer dan anderen, maar nogmaals, het is vrij vroeg… in hun herstel van deze gebeurtenis.”