Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

DeSantis zegt dat hij een wetsvoorstel zou aannemen om Obamacare te ‘vervangen’


Gouverneur Ron DeSantis van Florida zei zondag dat hij, als hij tot president zou worden gekozen, wetgeving zou nastreven die de Affordable Care Act zou ‘vervangen’, in navolging van de opmerkingen van voormalig president Donald J. Trump, waar de Democraten vorige week gebruik van maakten.

“Wat ik denk dat ze moeten doen is een plan hebben dat Obamacare zal vervangen, dat de prijzen voor mensen zal verlagen zodat ze gezondheidszorg kunnen betalen, terwijl er ook voor wordt gezorgd dat mensen met reeds bestaande aandoeningen worden beschermd,” De heer DeSantis zei op NBC’s “Meet the Press.” Hij zei verder dat het intrekken en vervangen van de Affordable Care Act een gebroken belofte was uit de campagne van Trump in 2016.

“We gaan kijken naar de grote instellingen die ervoor zorgen dat de prijzen hoog zijn – grote farmaceutische bedrijven, grote verzekeringen en grote overheden – maar het zal daar moeten zijn waar je een hervormingspakket hebt dat zal worden ingevoerd,” hij zei. “Obamacare beloofde lagere premies. Dat heeft het niet opgeleverd”, voegde hij eraan toe. “We weten dat we een andere richting moeten inslaan, maar dat zullen we doen door een plan te hebben dat dit kan vervangen.”

De heer Trump riep vorige week op tot hetzelfde en schreef op zijn sociale mediaplatform dat hij “serieus naar alternatieven keek” voor de Affordable Care Act. Nadat de campagne van president Biden de verklaring aan de kaak had gesteld, schreef de heer Trump: “Ik wil Obamacare niet beëindigen, ik wil het vervangen door VEEL BETERE GEZONDHEIDSZORG. Obamacare is waardeloos!!!”

De heer DeSantis noemde twee specifieke beleidsmaatregelen die hij zou aanpakken: het openbaar maken van de kosten van de gezondheidszorg, zodat consumenten prijzen kunnen vergelijken, en het verlagen van de verzekeringspremies voor mensen die voor goedkopere aanbieders kiezen. Hij noemde dekking voor reeds bestaande aandoeningen, een belangrijk onderdeel van de Affordable Care Act, “een gemakkelijke zaak waar we het over eens zullen worden.”

Verder dan dat en een lijst met principes – “meer transparantie, meer keuze voor de consument, meer betaalbare opties, minder administratieve rompslomp” – ging hij niet diep op zijn plan in. Van de meer dan 40 miljoen Amerikanen die onder de ACA-plannen vallen, zei hij: ‘We zullen een plan hebben dat hen dekking biedt, dus de dekking zal anders en beter zijn, maar ze zullen nog steeds gedekt kunnen worden. ”

Hij zei dat hij “waarschijnlijk in het voorjaar” met een volledig voorstel zou komen, nadat een meerderheid van de staten hun voorverkiezingen of caucuses had gehouden.

Hoewel het verzet tegen de Affordable Care Act aanvankelijk een stemmotor was voor de Republikeinen, is de wet in de loop der jaren veel populairder geworden, en de mislukte poging van de Republikeinen om de wet in 2017 in te trekken heeft de Democraten geholpen bij de verkiezingen van 2018.

Uit een KFF-enquête in mei bleek dat 59 procent van de Amerikanen de oproepen van de heer DeSantis en Trump om deze te vervangen, steunde voor de Republikeinse voorverkiezingen – slechts 26 procent van de Republikeinen steunt de gezondheidswet, volgens de peiling – maar zou dat ook kunnen doen. een probleem worden bij de algemene verkiezingen omdat 89 procent van de Democraten en 62 procent van de onafhankelijken de gezondheidswet steunen.

Het Democratische Nationale Comité veroordeelde de opmerkingen van de heer DeSantis.

“DeSantis is vastbesloten om zijn mislukte ‘Florida Blueprint’ door het hele land te verspreiden, ook al heeft het bijgedragen aan een aantal van de hoogste gezondheidszorgkosten in Amerika en heeft het honderdduizenden hardwerkende Floridianen zonder verzekering achtergelaten,” zei Sarafina Chitika, een woordvoerster van de DNC. “Als Ron DeSantis, Donald Trump en MAGA Republikeinen hun zin krijgen, zouden ze de premies omhoogschieten om de zakken van hebzuchtige gezondheidszorgbestuurders en hun rijke vrienden te vullen.”

Florida is een van de tien staten die Medicaid niet hebben uitgebreid onder de Affordable Care Act en had volgens het Census Bureau vorig jaar een van de hoogste percentages onverzekerde mensen van het land.

Gn En Head