Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Derek Chauvin keerde na de steekpartij terug naar de gevangenis, zegt advocaat


Voormalig politieagent Derek Chauvin uit Minneapolis is uit een plaatselijk ziekenhuis verwijderd en teruggestuurd naar de gevangenis “voor zijn nazorg”, zei zijn advocaat in een verklaring. Chauvin, die een gevangenisstraf van 22 jaar uitzit voor de moord op George Floyd, was dat wel meerdere malen gestoken bij de Federal Correctional Institution in Tucson, Arizona, op 24 november.

“Zijn familie is zeer bezorgd over het vermogen van de faciliteit om Derek te beschermen tegen verdere schade”, zei advocaat Gregory Erickson zondag in een verklaring. “Ze zijn er nog steeds niet zeker van dat er wijzigingen zijn aangebracht in de foutieve procedures waardoor Dereks aanval überhaupt kon plaatsvinden.”

Volgens de aanklachtdocumenten werd Chauvin in de gevangenisbibliotheek 22 keer neergestoken door een medegevangene. John Turscak, 52, wordt beschuldigd van poging tot moord, mishandeling met de bedoeling moord te plegen, mishandeling met een gevaarlijk wapen en mishandeling met ernstig lichamelijk letsel tot gevolg, CBS Minnesota gemeld.

Op de poging tot moord en de mishandeling met de bedoeling moord te begaan, staat elk een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar. Turscak zal zijn huidige straf in 2026 uitzitten.

Volgens de aanklacht zou Turscak Chauvin hebben neergestoken met een geïmproviseerd mes. Hij vertelde de correctionele officieren dat hij Chauvin zou hebben vermoord als ze niet zo snel hadden gereageerd, zeiden de aanklagers. Correctionele agenten gebruikten pepperspray om Turscak te bedwingen, zeiden aanklagers.

“Dereks familie heeft van Derek zelf de bevestiging gekregen dat de feiten in het aanklachtdocument juist zijn; de aanval werd gepleegd in de juridische bibliotheek, waar de dader Derek van achteren aanviel met een geïmproviseerd mes”, zei Erickson.

Turscak, die een gevangenisstraf van 30 jaar uitzit voor misdaden gepleegd terwijl hij lid was van de gevangenisbende van de Mexicaanse maffia, vertelde de onderzoekers dat hij er een maand over nadacht om Chauvin aan te vallen omdat hij een spraakmakende gevangene is, maar ontkende dat hij hem wilde vermoorden, zeiden aanklagers. .

Turscak vertelde de onderzoekers dat hij Chauvin op Black Friday, de dag na Thanksgiving, had aangevallen als een symbolische connectie met de Black Lives Matter-beweging en het ‘Black Hand’-symbool dat geassocieerd wordt met de Mexicaanse maffiabende, aldus aanklagers. Turscak zit een gevangenisstraf van 30 jaar uit voor misdaden gepleegd terwijl hij lid was van de Mexicaanse maffiabende.

Het juridische team van Chauvin zei dat ze eraan werkten om hem uit de gevangenis van Tuscon te laten verwijderen, tenzij er grote veranderingen worden aangebracht, meldde CBS Minnesota. Erickson zei zondag dat zijn pogingen om erachter te komen of er wijzigingen werden aangebracht, werden afgewezen.

Na de steekpartij werd Turscak overgebracht naar een aangrenzende federale gevangenis in Tucson, waar hij vanaf vrijdag in hechtenis bleef, zo blijkt uit de gegevens van de gevangenen.

Gn En Head