Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Derde groep arriveerde – Israël: bevrijdde Hamas-gijzelaar in levensgevaarfull

Zondag liet Hamas nog meer Israëlische gijzelaars vrij. Eén van hen zou in levensbedreigende toestand verkeren. Daarnaast zou de terroristische organisatie de wens hebben geuit om het geplande staakt-het-vuren tot dinsdag te verlengen.

Nadat zondag een derde groep gijzelaars in Israël arriveerde, herstelden de terroristen de vrijheid van in totaal 58 ontvoerden. Met een langer staakt-het-vuren streeft Hamas het doel na om meer Palestijnse gevangenen te bevrijden, zoals het vanavond heeft aangekondigd. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bevestigde zondagavond (lokale tijd) in een telefoongesprek met de Amerikaanse president Joe Biden dat de militaire actie om Hamas te vernietigen na het einde van het staakt-het-vuren zal worden voortgezet. Het regeringshoofd, dat onder sterke binnenlandse druk staat van familieleden, voegde eraan toe dat hij de mogelijkheid verwelkomt om tien extra gijzelaars vrij te laten voor elke extra dag van het staakt-het-vuren. De overeenkomst die door het emiraat Qatar tot stand is gebracht, bepaalt dat Israël drie Palestijnse criminelen uit de gevangenis zal vrijlaten voor elke vrijgelaten Hamas-gijzelaar. 39 Palestijnse gevangenen vrijgelatenVolgens Israëlische media verkeerde een van de zondag vrijgelaten gijzelaars in levensgevaar. De 84-jarige vrouw werd in levensbedreigende toestand naar een Israëlische kliniek gebracht, aldus het ziekenhuis in Beersheba. Het Israëlische leger had eerder aangekondigd dat het Rode Kruis twaalf Israëlische gijzelaars had overgedragen aan de grens tussen de Gazastrook en Israël, en dat een ander per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht. In ruil daarvoor werden die avond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten uit verschillende Israëlische gevangenissen. Volgens de gevangenisautoriteiten zijn ze allemaal jonger dan 19 jaar en komt één van hen uit de Gazastrook. Verdere release wordt maandag verwacht. Tijdens het dagenlange staakt-het-vuren zijn in totaal al 58 gijzelaars vrijgelaten. Maandag wordt de vrijlating verwacht van nog meer gijzelaars die op 7 oktober door de islamisten zijn ontvoerd. Er was dit weekend grote vreugde over de vrijlating, maar die werd overschaduwd door de bezorgdheid om de mensen die in gevangenschap achterbleven. In Israël wordt aangenomen dat bijna 180 gijzelaars nog steeds in handen zijn van Hamas. Onder degenen die sinds vrijdag zijn vrijgelaten, bevonden zich 40 Israëli’s, waaronder verschillende buitenlandse staatsburgers met een dubbele nationaliteit. Ook de familie van de Oostenrijks-Israëlische staatsburger Tal Shoham, die nog steeds werd vastgehouden door de terroristen, werd vrijgelaten. Zondag was voor het eerst ook een vierjarig meisje gegijzeld dat het Amerikaanse staatsburgerschap heeft, zoals de Amerikaanse president Joe Biden zondag meldde op een korte persconferentie in Nantucket, Massachusetts. ‘Ze is vrij en ze is nu in Israël’, zei Biden. “Wat ze heeft moeten doorstaan ​​is onvoorstelbaar.” Beide ouders zijn zeven weken geleden door terroristen gedood bij de terroristische aanslag. Het meisje werd ontvoerd naar de Gazastrook. Vrijdag werd hij vier jaar.

Austria News