De Week… Rishi probeert zijn hachje te redden – POLITICO

Twee van de meest verbonden journalisten van Westminster, Sam Coates van Sky News en Jack Blanchard van Politico, begeleiden u door hun topvoorspellingen voor de komende zeven dagen in de Britse politiek.

Deze week reageren ze op het aftreden van parlementslid Mark Menzies bij de Conservatieve Partij en bekijken ze wat dit zou kunnen betekenen voor de volgende verkiezingen.

Ook deze week pakt Rishi Sunak zijn koffers voor Europa. Jack en Sam bespreken wat er op de agenda van de reis staat, inclusief langverwachte aankondigingen over de verdediging van Oekraïne, evenals de bredere defensie- en oorlogsstrategie van Groot-Brittannië.

Het Rwanda-plan van Sunak zou eindelijk ook door het parlement kunnen gaan, meer dan vijf maanden nadat hij de noodwetten had onthuld. Jack en Sam onthullen echter dat de laatste fase verre van eenvoudig zal zijn, waarbij parlementsleden te horen krijgen dat ze een lange nacht in het Lagerhuis kunnen verwachten.

Bovendien vervangt Angela Rayner deze week Keir Starmer bij PMQ’s, de eerste keer dat ze in het Lagerhuis is sinds de politie aankondigde dat ze een onderzoek naar haar deden. Jack en Sam bespreken hoe ze zal omgaan met de toenemende druk.

👉 Luister hierboven en tik dan hier om Politics at Jack at Sam’s te volgen, waar je je podcasts ook krijgt 👈

Stuur een e-mail met uw gedachten en beoordeel hoe hun voorspellingen uitkomen: (e-mail beveiligd) of (e-mail beveiligd)

Die mobile Version verlassen