Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De Venezolaanse Maduro wil olie-exploratie in betwist gebied stimuleren


De Venezolaanse president Nicolas Maduro woont een evenement bij in de Nationale Kiesraad in Caracas

De Venezolaanse president Nicolas Maduro woont een evenement bij in de Nationale Kiesraad (CNE) nadat de kiezers in een referendum de jurisdictie van het Internationale Gerechtshof (ICJ) over het territoriale geschil van het land met Guyana hebben verworpen en de oprichting van een nieuwe staat in de potentiële olie- en olie-industrie hebben gesteund. rijke Esequibo, in Caracas,… Verkrijg licentierechten Lees verder

CARACAS, 5 december (Reuters) – De Venezolaanse president Nicolas Maduro zei dinsdag dat hij toestemming zou geven voor olie-exploratie in een gebied rond de rivier de Esequibo, ook al is het gebied onderwerp van geschil met Guyana.

De opmerkingen van Maduro komen nadat zijn regering dit weekend een referendum heeft gehouden, waar kiezers de jurisdictie van het Internationale Gerechtshof (ICJ) over het meningsverschil verwierpen en de oprichting van een nieuwe staat op het grondgebied steunden.

Hoewel Maduro herhaaldelijk heeft gezegd dat het referendum bindend is, heeft het Internationaal Gerechtshof – wiens algemene uitspraak over de zaak nog jaren op zich kan laten wachten – Venezuela vorige week uitgesloten van het ondernemen van actie die de status quo in de olierijke regio verandert.

Staatsoliemaatschappij PDVSA en staatsijzer- en staalproducent CVG zullen verdeeldheid creëren in de betwiste regio, zei Maduro.

De staatsbedrijven zullen “onmiddellijk overgaan tot de oprichting van de divisies PDVSA Esequibo en CVG Esequibo en onmiddellijk zullen we overgaan tot het verlenen van exploitatievergunningen voor de exploratie en exploitatie van olie, gas en mijnen in ons Guayana Esequiba”, zei hij op de staatstelevisie.

Maduro zei ook dat hij een wet heeft voorgesteld aan de door de regering gecontroleerde wetgevende macht om de nieuwe staat te creëren, en dat bedrijven die al actief zijn in de wateren in het gebied drie maanden de tijd hebben om te vertrekken.

Venezuela heeft de afgelopen jaren zijn claim op het gebied van 160.000 vierkante kilometer (61.776 vierkante mijl) opnieuw geactiveerd, na de ontdekking van offshore olie en gas. De maritieme grens tussen de twee landen staat ook ter discussie.

Een consortium onder leiding van Exxon Mobil (XOM.N) begon eind 2019 met de productie van olie voor de kust van Guyana en de export begon in 2020.

Guyana, dat momenteel zo’n 400.000 vaten olie en gas per dag produceert, ontving dit jaar tijdens zijn eerste internationale biedronde biedingen op nieuwe ondiep- en diepwaterblokken van lokale en buitenlandse bedrijven. De opsporingsvergunningen voor die gebieden zijn nog niet getekend.

Guyana zei maandag dat het waakzaam zal blijven omdat het leiderschap van Venezuela heeft laten zien onvoorspelbaar te zijn.

Analisten hebben gezegd dat de stemming een poging van Maduro was om de steun van zijn regering te peilen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024.

Rapportage door Mayela Armas en Deisy Buitrago; Bewerking door Sonali Paul

Onze normen: de vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Verkrijg licentierechtenopent een nieuw tabblad

Gn En Head