Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De vader van de gedode Palestijnse Amerikaanse jongen spant een rechtszaak aan tegen de huisbaas die beschuldigd wordt van een aanval


CHICAGO – De vader van een 6-jarige Palestijns-Amerikaanse jongen die dodelijk is neergestoken in wat volgens de autoriteiten een haatmisdaad was, heeft een rechtszaak wegens onrechtmatige dood aangespannen.

Oday Al-Fayoume spande vorige maand de rechtszaak aan tegen de huisbaas in een buitenwijk van Chicago die beschuldigd werd van de aanval waarbij zijn kind om het leven kwam en de moeder van de jongen ernstig gewond raakte. De aanval – die de angst voor anti-islamitische discriminatie in de grote Palestijnse gemeenschap in de omgeving van Chicago heeft doen herleven – heeft veroordeling gekregen van het Witte Huis.

Wadea Al-Fayoume.Met dank aan Hela Yousef

De autoriteiten beweren dat Joseph Czuba, 71, zich op 14 oktober op Wadea Al-Fayoume en zijn moeder Hanaan Shahin richtte vanwege hun moslimgeloof en als reactie op de oorlog tussen Israël en Hamas. Czuba bekende in oktober niet schuldig te zijn aan haatmisdaden en moordaanklachten.

De rechtszaak wegens onrechtmatige dood die op 21 november in Will County werd aangespannen, noemt Czuba, zijn vrouw, Mary Czuba, beiden uit Plainfield, en hun vastgoedbeheerbedrijf, Discerning Property Management.

Joseph Czuba zou tegen zijn vrouw hebben gezegd dat ze Shahin moest informeren dat hij wilde dat het gezin weg zou gaan uit het appartement waar ze twee jaar hadden gewoond. Hij zou ook hebben gezegd dat hij bang was dat Shahins “Palestijnse vrienden hen kwaad zouden doen”, aldus de rechtszaak.

De rechtszaak beweert dat Mary Czuba en de beheermaatschappij “onverschillig waren en er niet in slaagden een bedreiging te onderkennen en ernstig lichamelijk letsel te voorkomen” voor hun huurders. Op 11 maart is er een hoorzitting.

“Gerechtigheid bestaat in vele vormen … en er is uiteraard sprake van een ongelooflijk verlies in Wadea, maar zijn moeder raakte ook ernstig gewond, en wij geloven dat er mogelijkheden zijn om compensatie te krijgen voor wat de familie heeft meegemaakt”, zegt Ben Crane, Oday Al -Fayoume’s advocaat.

Rouwenden omsingelen de kist van Wadea Al-Fayoume die op 16 oktober door zijn familie uit de Mosque Foundation in Bridgeview, Illinois, wordt gedragen.Jim Vondruska/Reuters

De Czuba’s hebben nog geen advocaat in de onrechtmatige doodszaak en Mary Czuba heeft volgens de rechtbankdocumenten het papierwerk ingediend om van Joseph Czuba te scheiden.

Czuba blijft gedetineerd in Will County terwijl hij wacht op een hoorzitting in de strafzaak in januari. Zijn advocaat, George Lenard, heeft gezegd dat hij buiten de rechtbank geen commentaar zal geven op de zaak.

Gn En Head