Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De stijgende Chinese schuldenlast spoort Moody’s aan om de kredietvooruitzichten te verlagen


Kredietbeoordelaar Moody’s zei dinsdag dat het negatieve vooruitzichten had afgegeven voor de financiële gezondheid van de Chinese overheid.

Door zijn vooruitzichten van stabiel te verlagen, uitte Moody’s zijn bezorgdheid over de potentiële kosten voor de nationale overheid van het redden van met schulden gebukt gaande regionale en lokale overheden en staatsbedrijven. Moody’s waarschuwde dat de Chinese economie in een langzamere groei lijkt terecht te komen, terwijl de enorme vastgoedsector van het land begint te krimpen.

Het Chinese ministerie van Financiën uitte onmiddellijk zijn teleurstelling en zei dat de Chinese economie veerkrachtig is en dat de begrotingen van de lokale overheden het verlies aan inkomsten als gevolg van de vastgoedcrisis in het land zouden kunnen opvangen.

Moody’s herbevestigde zijn algemene A1-rating voor de Chinese overheid. Een negatieve kijk op een kredietrating wordt niet noodzakelijkerwijs gevolgd door een verlaging van de rating in de daaropvolgende maanden, maar dient als waarschuwing dat de bestaande rating mogelijk niet houdbaar is.

Gn En Head