Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De producer van Tucker Carlson wordt beschuldigd van aanranding in 2008


De uitvoerend producent van Tucker Carlson bij Fox News is maandag aangeklaagd wegens het seksueel misbruiken van een andere Fox-werknemer in 2008.

Justin Wells was ten tijde van de vermeende mishandeling samen met Greta Van Susteren producer van ‘On the Record’. De aanklager, Andrew Delancey, beweert dat Wells hem naar zijn appartement in New York heeft gelokt, hem vervolgens op een bed heeft geduwd en met geweld zijn geslachtsdelen heeft beetgepakt.

“Beklaagde Wells begon snel de knoopjes los te maken en probeerde de spijkerbroek van meneer Delancey uit te trekken naarmate de aanranding vorderde”, aldus de rechtszaak. “Dhr. Delancey was volledig geschokt. Hij riep: ‘Nee!’ en verzamelde de kracht om de fysieke aanval van beklaagde Wells fysiek te vertragen.’

Delancey was destijds producer voor Fox News Edge, dat inhoud levert aan lokale Fox-filialen. Volgens de rechtszaak had Wells een hogere status bij het netwerk en had hij Delancey verteld dat hij hem zou helpen ‘de kneepjes van het vak te leren’.

Volgens het pak overlaadde Wells Delancey met koopwaar met Fox-thema, waaronder potloden met monogram en notitieblokken, toen Delancey voor het eerst op de baan in New York aankwam. Hij bood ook loopbaanondersteuning aan, hielp bij het regelen van een sollicitatiegesprek voor een beterbetaalde baan en bood aan een ‘goed woordje’ voor hem te doen.

Nadat Delancey een maand aan het werk was, nodigde Wells hem uit voor een drankje met collega’s, zo beweert de aanklacht. Delancey beweert dat Wells hem, voordat hij naar de bar ging, eerst naar Wells’ appartement had gevraagd voor een ‘pre-game’-cocktail van wodka en cranberrysap.

Volgens de aanklacht had Delancey ongeveer de helft van zijn drankje gedronken toen Wells hem op bed dwong, hem betastte en met geweld zijn tong in Delancey’s mond stak. Nadat Delancey hem had bestreden, gingen ze volgens de aanklacht allebei naar boven, naar een dakterras.

In het trappenhuis, zo beweert Delancey, pakte Wells opnieuw zijn geslachtsdelen vast en probeerde zijn spijkerbroek los te knopen. Delancey zei opnieuw nee en trok zich terug.

“Wells was duidelijk geïrriteerd door de voortdurende weigering van de heer Delancey om zich te onderwerpen aan de agressieve seksuele aanvallen van Wells”, aldus de aanklacht. ‘Wells vertelde meneer Delancey dat hij hem niet langer wilde vergezellen naar de Barracuda Lounge. Opgelucht dat hij uit Wells weg kon komen, vertrok meneer Delancey haastig.’

Daarna beweert Delancey dat zijn carrièreontwikkeling bij Fox stopte. Uiteindelijk ging hij terug naar een baan bij het filiaal in Tampa.

De advocaat van Wells, Harmeet Dhillon, ontkende de beschuldigingen in een verklaring.

“Deze waardeloze juridische actie werd 15 jaar na het vermeende incident ingediend en slechts enkele dagen voordat de verlengde verjaringstermijn zou zijn ingegaan,” zei Dhillon. “Dhr. Wells ontkent de beschuldigingen ondubbelzinnig en zal ze krachtig betwisten. Dit is de zoveelste poging van een advocatenkantoor met een geschiedenis van het aanklagen van Fox en zijn voormalige werknemers om lichtzinnige beschuldigingen te verzilveren.”

Delancey klaagt ook Fox News aan, omdat hij beweert dat het netwerk een plaats is waar ‘seksuele intimidatie notoir hoogtij viert’. De rechtszaak beweert dat een Fox-manager het melden van seksuele ongepastheid aan personeelszaken ontmoedigde, en dat het bedrijf er niet in was geslaagd een eerdere klacht tegen Wells op de juiste manier af te handelen.

Wells werd later de ‘rechterhand’ van Carlson en fungeerde als uitvoerend producent totdat Carlson afgelopen april werd afgezet. Wells werd tegelijkertijd ook losgelaten en is sindsdien gaan werken aan Carlsons show op X, voorheen bekend als Twitter.

Carlson heeft in een verklaring gezegd dat hij de beschuldiging niet geloofwaardig vindt.

“Als je denkt dat je het slachtoffer bent geworden van een zedenmisdrijf, heb je in het algemeen de morele plicht om de politie te waarschuwen, zodat het niet iemand anders overkomt,” zei Carlson. “Als je vijftien jaar wacht om geld te verdienen met een civiele procedure, zou niemand je serieus moeten nemen. Dat doe ik zeker niet.”

Delancey woont nu in Ohio. Zijn advocaten dienden op 22 november aanvankelijk een dagvaarding in bij de rechtbank van New York, zonder een volledige klacht bij te voegen, op grond van de Adult Survivors Act van de staat.

De wet creëerde een periode van een jaar om klachten over seksueel geweld in te dienen die anders te oud zouden zijn onder de verjaringstermijn. Dat venster liep af op 24 november.

Fox News heeft de zaak sindsdien doorverwezen naar de federale rechtbank in New York, op grond van het feit dat de eiser en de gedaagden in verschillende staten wonen. De advocaten van Delancey reageerden door maandag de volledige klacht in te dienen bij de federale rechtbank.

Fox News heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Gn En Head