Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De politie zegt dat James Yoo, de man wiens huis in Virginia ontplofte, vermoedelijk dood is


Er wordt aangenomen dat een 56-jarige man op dit moment overleden is nadat het huis waar hij zich bevond in de buurt van Washington, DC, werd opgeblazen toen politieagenten probeerden een huiszoekingsbevel uit te voeren, zeiden de autoriteiten dinsdag.

De politie was maandag naar het huis van James Yoo in Arlington, Virginia, geroepen nadat hij naar verluidt een lichtpistool had neergeschoten op het pand aan North Burlington Street, zeiden functionarissen.

De man binnen reageerde niet op verzoeken om naar buiten te komen, wat agenten ertoe aanzette irriterende stoffen in het huis af te vuren, aldus de politie.

Het huis zou later ontploffen en de man die volgens de politie binnen was, Yoo, stierf bij de ontploffing en brand, vertelde politiechef Andy Penn van Arlington County aan verslaggevers.

“Op basis van het voorlopige onderzoek naar het incident denken we dat de bewoner van het huis, James Yoo, 56, uit Arlington, de betrokken verdachte is”, zei Penn.

“De verdachte was op het moment van de explosie in de woning en er wordt aangenomen dat hij op dit moment overleden is. Er zijn menselijke resten ter plaatse gevonden.”

De oorzaak van de explosie is nog onbekend en wordt onderzocht.

Buren beschreven de man die daar woonde als een kluizenaar die uren vóór de explosie van maandag zijn voortuin had vernield en kleren uit het raam had gegooid.

“We hadden vreemde dingen opgemerkt. In de voorstraat werd overal afval gegooid en kleding werd uit het raam op de tweede verdieping gegooid, en dat had hij nog nooit eerder gedaan”, zegt Tracy Mitchell, 57, die aan de overkant van Yoo’s huis woont. “Het huis was altijd goed afgesloten en overal stonden bordjes met verboden terrein. Dus alleen al het zien van dat puin buiten was raar.”

Al vóór de explosie viel het huis op vanwege de aluminiumfolie die de ramen bedekte en de bewoner geen moeite deed om buren te ontmoeten, aldus Mitchell.

“Niemand heeft hem ontmoet, hij was te griezelig. Hij deed folie over de ramen, blokkeerde alles en kwam nooit het huis uit”, vertelde ze aan NBC News, waarbij ze schatte dat de man daar minstens vijf jaar had gewoond.

“Door de jaren heen dat hij daar woonde, heb ik hem misschien drie of vier keer gezien en had ik altijd een rugzak bij me.”

Terwijl de oorzaak van de explosie nog wordt onderzocht, lijkt het erop dat de explosie sommige buren permanent heeft geschud.

‘Je voelt je er onveilig. Dit is meestal een vrij rustige buurt’, zei Kathleen Boyle. “Ik en wij hadden eigenlijk het geluk dat de brandweer daar op de hoek zat. Ze kwamen dus meteen. Maar het geeft je wel een gevoel van: wat is er in hemelsnaam aan de hand, het geeft je een beetje een onveilig gevoel, want normaal gesproken het is een veilige buurt.”

Dit is een ontwikkelingsverhaal. Kom later terug voor updates.

Gn En Head