Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De officier van justitie van Fulton County kan vragen om de borgtocht van de verdachte van verkiezingsondermijning in te trekken na berichten op sociale media


Daniel Zuchnik/Getty Images

Trevian Kutti op 2 december 2021 in Miami, Florida.CNN

Een van de medebeklaagden van Donald Trump in de zaak van ondermijning van de verkiezingen in Georgië, Trevian Kutti, plaatste vorige maand een video op Instagram waarin ze kleinerende opmerkingen maakte over een getuige in de zaak.

Het kantoor van de officier van justitie van Fulton County overweegt nu of het zal proberen de borg van Kutti ingetrokken te krijgen, volgens een bron die bekend is met de situatie, door te beweren dat haar opmerkingen op de Instagram Live-video in strijd zijn met de voorwaarden.

Kutti, een in Chicago gevestigde publicist die ooit samenwerkte met muzikanten R. Kelly en Kanye West, is door aanklagers beschuldigd van het onder druk zetten van een verkiezingsmedewerker in Fulton County begin 2021 tijdens een bijeenkomst gefilmd door politieagenten van Cobb County in de buitenwijken van Atlanta.

Aanklagers zeggen dat Kutti de ontmoeting zocht met Ruby Freeman, die tot de verkiezingswerkers behoorde die door Trump en zijn bondgenoten valselijk werden beschuldigd van het helpen manipuleren van de verkiezingen in Georgië, zogenaamd door het tellen van valse stembiljetten.

In de Instagram-video die op de website Meidastouch.com wordt gedeeld en door de advocaat van Kutti aan CNN wordt bevestigd, verwijst ze naar Freeman en zegt: “Er zit ergens een vrouw die weet dat dit allemaal een leugen is, die weet dat ik haar nooit iets heb aangedaan. wie weet heb ik nooit… wie weet heeft ze mij om hulp gesmeekt. Er zit ergens een vrouw die weet dat ik haar hele leven in de war ga brengen als dit klaar is.’

Het kantoor van de districtsadvocaat van Fulton County, Fani Willis, weigerde commentaar te geven.

Kutti’s advocaat zei dat zijn cliënt niets verkeerd heeft gedaan.

“Mensen hebben het recht, zelfs als ze een borgsom hebben, om commentaar te geven op hun zaak. Ze heeft niemand bedreigd. Ze zei dat ze niets verkeerds had gedaan, wat een feit is”, vertelde Steve Greenberg, de advocaat van Kutti, aan CNN. “Er was absoluut niets mis met wat ze zei.”

Kutti heeft onschuldig gepleit aan alle drie de aanklachten tegen haar in de uitgebreide zaak Fulton County, waaronder afpersing en beïnvloeding van getuigen.

De aanklagers van Fulton County zijn er niet in geslaagd Harrison Floyd, een andere medeverdachte in de zaak, terug naar de gevangenis te sturen nadat hij op sociale media opmerkingen had geplaatst over verkiezingsfunctionarissen in Georgia die waarschijnlijk als getuigen in de zaak zullen worden opgeroepen, en over voormalig Trump-advocaat Jenna Ellis, die dat heeft gedaan. bekende schuld en stemde ermee in samen te werken met de aanklagers.

De rechter in Fulton County die toezicht hield op de afpersingszaak weigerde Floyd naar de gevangenis te sturen, maar voegde een beperking op zijn activiteiten op sociale media toe aan zijn obligatieovereenkomst. Het verbiedt Floyd nu om berichten op sociale media te plaatsen “van welke aard dan ook op elk platform, openbaar of privé, met betrekking tot een medeverdachte of getuige in deze zaak of met betrekking tot een persoon die specifiek in de aanklacht wordt genoemd”, aldus de gewijzigde obligatieovereenkomst.

Een proefdatum is nog niet vastgesteld.

Nick Valencia van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gn En Head