Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De middelbare school in Texas stuurt een zwarte student terug naar school vanwege zijn locs-kapsel


Een middelbare school in Texas heeft dinsdag een zwarte student teruggestuurd naar school omdat hij weigerde zijn kapsel te veranderen. Daarmee hernieuwde hij een maandenlange impasse over een kledingvoorschrift dat de familie van de tiener discriminerend noemt.

De student, Darryl George, werd 13 dagen geschorst omdat zijn haar niet aan de eisen voldoet wanneer het in de steek wordt gelaten, volgens een disciplinaire maatregel van de Barbers Hill High School in Mont Belvieu, Texas. Het was zijn eerste dag terug op school, nadat hij een maand een disciplinair programma buiten de school had gevolgd.

George, 18, heeft al meer dan 80% van zijn eerste jaar buiten zijn reguliere klaslokaal doorgebracht.

Hij werd in augustus voor het eerst uit het klaslokaal van een school in de omgeving van Houston gehaald nadat schoolfunctionarissen zeiden dat zijn gevlochten locs onder zijn wenkbrauwen en oorlellen vielen en de dresscode van het district overtreden. Zijn familie beweert dat de straf in strijd is met de CROWN Act, die in september in Texas wet werd en bedoeld is om haardiscriminatie op basis van ras te verbieden. De school zegt dat de CROWN Act geen betrekking heeft op de haarlengte.

“We proberen het gewoon van dag tot dag te bekijken. Dat is alles wat we kunnen doen”, vertelde zijn moeder, Darresha George, aan The Associated Press. “Wij zien het licht niet aan het einde van de tunnel. Maar wij geven niet op.”

Het dresscodebeleid op Barbers Hill Independent School District trok de krantenkoppen in 2020 toen het een zwarte student verboden werd terug te keren naar school of zijn diploma-uitreiking bij te wonen, tenzij hij zijn locs afsneed. Greg Poole, die sinds 2006 districtssuperintendent is, heeft gezegd dat het beleid legaal is en studenten leert zich te conformeren als een offer dat iedereen ten goede komt.

Schoolfunctionarissen zeiden dat George naar het disciplinaire programma was gestuurd wegens het overtreden van de dresscode en het te laat komen-beleid, het verstoren van de schorsingsklas op school en het niet naleven van schoolrichtlijnen. Toen hij daar zijn straf uitzat, zei districtswoordvoerder David Bloom dat George te horen kreeg dat hij weer persoonlijk geschorst zou worden, tenzij hij zijn haar zou knippen.

De familie van George heeft een formele klacht ingediend bij de Texas Education Agency en een federale burgerrechtenzaak aangespannen tegen de gouverneur en de procureur-generaal van de staat, samen met het schooldistrict, omdat ze er niet in zijn geslaagd de nieuwe wet af te dwingen die discriminatie op basis van haarstijl verbiedt.

Het schooldistrict heeft een rechtszaak aangespannen bij de districtsrechtbank en vraagt ​​een rechter om opheldering of de kledingvoorschriften die de haarlengte van studenten beperken voor jongens in strijd zijn met de CROWN Act.

Staatsvertegenwoordiger Ron Reynolds, een democraat en voorzitter van de Texas Legislative Black Caucus, zei dat hij van plan was om tijdens de volgende sessie een wetswijziging in te dienen die “specifiek ingaat op de lengte om een ​​einde te maken aan hun pretextuele argument om de Crown Act niet na te leven.”

“Ze handelen te kwader trouw om Afro-Amerikaanse studenten te blijven discrimineren”, zei Reynolds in een e-mail.

George zei dat hij het gevoel heeft dat hij wordt uitgekozen omdat er andere jongens op school zijn met langere kapsels dan de zijne. Er werd hem een ​​vrijstelling geweigerd waar de familie om vroeg vanwege het culturele en religieuze belang van het kapsel.

“Het is frustrerend omdat ik gestraft word voor iets wat iedereen doet: haar laten groeien, haar hebben”, zei George.

Voor meer informatie van NBC BLK, schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Gn En Head