Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De grote jury van Oregon beschuldigt de piloot van Alaska Airlines van lagere aanklachten


Een grand jury van Multnomah County heeft besloten dat de Alaska Airlines-piloot buiten dienst, die in oktober tijdens een door drugs veroorzaakte geestelijke gezondheidscrisis probeerde de motoren van een vliegtuig uit te schakelen, niet te maken mag krijgen met 83 pogingen tot moord.

In plaats daarvan kozen de juryleden er deze week voor om Joseph David Emerson te beschuldigen van 83 misdrijven wegens het roekeloos in gevaar brengen van iemand anders – veel lichtere misdaden als hij veroordeeld wordt. Hij wordt ook geconfronteerd met één enkele aanklacht wegens het in gevaar brengen van een vliegtuig, een misdrijf.

Sinds eind oktober hebben de aanklagers van Multnomah County aan de grote juryleden gevraagd of de 44-jarige Emerson moet worden aangeklaagd wegens het overtreden van de wet van Oregon op 22 oktober – meer dan 9.000 meter in de lucht – ergens tussen Astoria en Portland.

Dat is het moment waarop Emerson, die een rit naar huis maakte van Everett, Washington, naar San Francisco, gezeten in de cockpit-jumpseat van een Embraer 175-jet van Horizon Airlines, de koptelefoon uit zijn oren haalde en, volgens de rechtbankverslagen, verklaarde: “Ik Het gaat niet goed’, voordat hij halverwege de vlucht de brandstoftoevoer van het vliegtuig bijna afsloot. Getuigen hebben gezegd dat hij zich grillig gedroeg en schijnbaar in de war was over zijn realiteit.

BESTAND: Joseph David Emerson, links, 44, werd op 24 oktober 2023 voorgeleid bij de Multnomah County Circuit Court in Portland, Oregon. De voormalige piloot van Alaska Airlines, die volgens de politie probeerde de motoren uit te schakelen terwijl hij in de cockpit-springstoel zat tijdens een Horizon Air-vlucht verscheen voor het eerst voor de federale rechtbank in Portland op donderdag 26 oktober 2023.

Dave Killen/AP

“Ik heb aan beide noodknoppen getrokken omdat ik dacht dat ik droomde en ik gewoon wakker wilde worden”, vertelde Emerson aan de politie, volgens gerechtelijke documenten. ‘Ik probeerde wakker te worden. Ik had niet het gevoel dat dit echt was.”

Volgens de wet van Oregon krijgt elke persoon die van een misdrijf wordt beschuldigd een voorlopige hoorzitting of wordt de zaak tegen hem behandeld door een grand jury. Sinds zijn arrestatie op de internationale luchthaven van Portland zit Emerson, een vader, echtgenoot en ervaren commerciële piloot, in het Multnomah County Detention Center. De advocaten van Emerson, Noah Horst, Ethan Levi en Norah Van Dusen, zeiden dat ze aan een vrijlatingsplan werken en verwachten dat hij tegen het einde van de week uit de gevangenis zal zijn en weer naar huis in Californië zal gaan.

“De aanklacht wegens poging tot moord was in deze zaak nooit terecht, omdat kapitein Emerson nooit de bedoeling had iemand anders pijn te doen of iemand in gevaar te brengen – hij wilde alleen maar naar huis terugkeren, naar zijn vrouw en kinderen”, zei het verdedigingsteam van Emerson in een verklaring. ‘Simpel gezegd: kapitein Emerson dacht dat hij in een droom zat; zijn acties werden ondernomen in een doelbewuste poging om uit die droom te ontwaken en naar huis terug te keren naar zijn familie.

Het incident heeft nationale aandacht getrokken, deels omdat uit de eerste rechtszaken en nieuwsverslagen leek dat Emerson probeerde de controle over het vliegtuig over te nemen terwijl hij high was van hallucinogene paddenstoelen. De zaak van Emerson speelt zich af in Multnomah County, omdat het vliegtuig daar werd omgeleid en uiteindelijk veilig landde. Hoewel het bijna niets te maken heeft met de belangrijkste uitdagingen op het gebied van de openbare veiligheid waarmee de meest bevolkte provincie van Oregon wordt geconfronteerd – waar aanklagers met een berg uitdagingen worden geconfronteerd, waaronder een tekort aan openbare verdedigers, een toenemend drugsgebruik en de aanhoudende dakloosheidscrisis. Toch hebben aanklagers meer dan een maand geïnvesteerd in het oproepen van politieagenten, piloten en anderen voor zes grote juryleden.

Bijna tegelijkertijd met de lokale aanklagers heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie Emerson aangeklaagd voor een federaal misdrijf: inmenging in cockpitpersoneelsleden en stewardessen.

Hij heeft ontkend schuldig te zijn aan alle strafrechtelijke aanklachten. De advocaten van Emerson beweren dat hun cliënt geen criminele bedoelingen had en zeiden dat ze teleurgesteld waren dat de grand jury op nog minder ernstige aanklachten was aangeklaagd.

“De grand jury is een grotendeels geheimzinnig proces dat wordt gecontroleerd door de aanklager en de verdediging mag geen argumenten naar voren brengen bij de grand jury”, aldus het verdedigingsteam van Emerson. “Dus hoewel we van mening zijn dat het kantoor van de officier van justitie van Multnomah County de heer Emerson eerlijk heeft behandeld, weten we niet waarom de grand jury tot haar beschuldigingsbeslissing is gekomen, noch hebben we de gelegenheid gehad om al het bewijsmateriaal te onderzoeken dat de officier van justitie uiteindelijk aan de officier van justitie heeft gepresenteerd. hoge jury.”

Aanklagers in Oregon dienen zelden een aanklacht in wegens het roekeloos aanvallen van een vliegtuig. Volgens het Oregon Judicial Department hebben lokale aanklagers de afgelopen vijf jaar de zaak nooit als misdrijf aangemerkt. Het Multnomah County District Attorney’s Office heeft de zaak tweemaal als misdrijf ingediend, in 2018 en opnieuw in 2020, maar in beide gevallen werden de beklaagden niet veroordeeld voor de aanklacht, zo blijkt uit de rechtbankverslagen.

Emerson, die opklom tot de rang van kapitein bij Alaska Airlines, vliegt al meer dan twintig jaar als commercieel piloot.

De dagen voorafgaand aan dat moment op 22 oktober waren emotioneel intens voor hem, aldus familieleden en zijn eigen opmerkingen aan onderzoekers. Emerson had het weekend van de vlucht doorgebracht met het herdenken en rouwen van zijn beste vriend, Scott Pinney, die vijf en een half jaar geleden plotseling stierf. Emerson vertelde de politie dat hij al meer dan 40 uur niet had geslapen en ergens op 20 oktober, twee dagen voordat hij aan boord ging van de vlucht van Horizon Airlines naar huis, psychedelische paddenstoelen had gebruikt.

Emerson vertelde de politie ook dat hij, ondanks jaren van depressie, geen psychologische evaluaties had ondergaan.

Emerson’s vrouw, Sarah Stretch, vertelde eerder aan OPB dat ze haar man na de dood van Pinney ertoe aanzette hulp te zoeken met zijn geestelijke gezondheid.

“Ik had zoiets van: ‘Misschien moet je met iemand praten’”, vertelde Stretch aan OPB. ‘En toen zei hij tegen mij: ‘Sarah, ik kan niet zonder werk zitten. Wij moeten een hypotheek betalen. Als ik dat ga doen, moet ik door al die andere hoepels heen… en dat kunnen we ons niet veroorloven.’”

Pilot Joseph Emerson van Alaska Airlines, op deze ongedateerde ingezonden foto.

Met dank aan de familie Emerson

Het krijgen van een geestelijke gezondheidszorgbehandeling kan voor piloten een uitdaging zijn en zelfs het einde van hun carrière betekenen. De Federal Aviation Administration vertrouwt op piloten om zelf hun geestelijke gezondheidsproblemen te melden. Dit kan piloten hun vermogen om te vliegen kosten. En om hun medische toestemming terug te krijgen, kunnen piloten verplicht zijn een examen te halen of aantekeningen van een therapeut in te dienen.

Tijdens een toespraak vorige maand in Washington DC zei het hoofd van het National Transportation Safety Bureau, Jennifer Homendy, dat de regels van de FAA geen gelijke tred houden met de wetenschappelijke of culturele normen rond geestelijke gezondheid.

“Het is enigszins een publiek geheim dat de huidige regels mensen ertoe aanzetten om te liegen over hun medische geschiedenis als het gaat om geestelijke gezondheid, of om überhaupt geen hulp te zoeken”, zei Homendy tijdens de toespraak van 2 november. “Ik maak me eerlijk gezegd zorgen over de veiligheidsconsequenties van een systeem dat onbedoeld mensen die het moeilijk hebben, beschaamt en het zwijgen oplegt.”

Emerson werd op 22 oktober gearresteerd, nadat de vlucht van Horizon Airlines was omgeleid en in Portland was geland. Volgens gerechtelijke documenten vertelde hij de politie destijds dat hij aan beide nooduitschakelhendels in de cockpit had getrokken.

Een van de dienstdoende piloten vertelde de politie dat het activeren van het brandblussysteem de brandstoftoevoer naar de motoren afsluit, volgens gegevens ingediend door federale aanklagers.

In een verklaring zei Alaska Airlines dat het motorvermogen niet verloren was gegaan.

“Het brandblussysteem bestaat uit een T-handgreep voor elke motor”, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Als de T-handgreep volledig wordt ingezet, sluit een klep in de vleugel om de brandstoftoevoer naar de motor af te sluiten. In dit geval zorgde de snelle reactie van onze bemanning om de T-handgrepen te resetten ervoor dat er geen motorvermogen verloren ging.”

Politieagent Grant Thommen uit de haven van Portland vroeg Emerson of hij zelfmoord probeerde te plegen tijdens het incident, maar volgens de gegevens van de aanklagers van Multnomah County beantwoordde Emerson de vraag niet.

“Emerson herhaalde dat hij probeerde wakker te worden en niet het gevoel had ‘dit was echt’, hoewel het nu echt voelde”, schreven de aanklagers.

Verschillende passagiers aan boord van de vlucht hebben op 2 november een rechtszaak aangespannen bij het King County Superior Court in Washington, met het argument dat Alaska Airlines “geen strenge veiligheidscontroles vóór de vlucht toepaste.”

Volgens Alaska Airlines bevestigde de gate-agent dat Emerson een piloot buiten dienst was en volgde hij ‘goed gevestigde, door de FAA gemandateerde praktijken om Emerson toestemming te geven om als passagier in de springstoel van de cockpit te rijden.

“Op geen enkel moment tijdens het inchecken of aan boord gaan hebben onze Gate Agents of het cockpitpersoneel enig teken van beperking opgemerkt dat hen ertoe zou hebben gebracht Emerson te verhinderen met vlucht 2059 te vliegen”, kondigde de luchtvaartmaatschappij in een verklaring van 23 oktober aan.

Later gingen alle passagiers aan boord van een ander vliegtuig, bemand met een nieuwe bemanning, naar San Francisco.

Gn En Head