Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De familie van de moordenaar wist al weken voor de ontdekking dat Gabby Petito dood was | Gabby Petito


De verloofde en moordenaar van het slachtoffer van de moord op huiselijk geweld, Gabby Petito, belde wanhopig zijn ouders en vertelde hen dat ze weken voordat ze dood werd aangetroffen ‘weg’ was – maar later deelden ze berichten waarin ze de hoop uitten dat de zoekinspanningen voor haar met succes zouden eindigen. familie heeft beweerd.

Petito’s ouders, Joseph Petito en Nichole Schmidt, hebben deze claim ingediend in een rechtszaak die zij aanspannen tegen de familie van Brian Laundrie en hun advocaat in het laatste hoofdstuk van een zaak die internationale nieuwsvoorpagina’s heeft gegenereerd.

De Petitos, die de rechtszaak op 30 november hebben gewijzigd met de nieuwe beschuldigingen, hebben zowel de ouders van Laundrie als hun advocaat ervan beschuldigd opzettelijk informatie achter te houden over de moord op hun dochter, waardoor ze pijn en emotioneel leed hebben geleden.

De Petitos beweren dat Christopher en Roberta Laundrie op 29 augustus 2021 “een paniekerig telefoontje” kregen van hun zoon, waarin hij zei dat zijn verloofde Gabby “weg” was en dat hij “een advocaat nodig had”.

Diezelfde dag, zo beweren de Petitos, spraken Christopher en Roberta Laundrie met een advocaat, Steven Bertolino. De wasserijen uit Florida worden ervan beschuldigd Bertolino te hebben verteld dat Petito ‘weg’ was en dat hun zoon een advocaat nodig had.

Vier dagen later, op 2 september 2021, hadden de wasserijen Bertolino betaald om zijn diensten te behouden, en hij sloot op zijn beurt een honorariumovereenkomst met een advocatenkantoor voor strafrecht in Wyoming, de staat waar Petito later dood zou worden aangetroffen.

Petito’s moeder gaf haar op 11 september 2021 als vermist op, waarmee ze een zoekactie startte in het Grand Teton National Park in Wyoming, waar ze van plan was met Laundrie te reizen. Drie dagen nadat ze als vermist was opgegeven, legde Bertolino namens de wasserijen een verklaring af waarin stond: “We hopen dat de zoektocht naar juffrouw Petito succesvol is en dat juffrouw Petito herenigd wordt met haar familie.”

Ondertussen stuurde Laundrie de dag na zijn telefoontje naar zijn ouders een sms-bericht vanaf Petito’s telefoon naar haar moeder met de mededeling dat er geen mobiele dienst was waar ze waren, zo merkt de gewijzigde rechtszaak op. Nichole Schmidt interpreteert die tekst nu als een poging om “haar te misleiden door te geloven dat Gabrielle Petito nog leefde”.

Uiteindelijk werd het lichaam van Petito op 19 september 2021 gevonden in het nationale park. Een lijkschouwer oordeelde later dat ze was gewurgd.

Laundrie van zijn kant ging terug naar Florida en stierf door zelfmoord. In geschriften die bij zijn stoffelijk overschot werden gevonden, eiste Laundrie de verantwoordelijkheid op voor de moord op Petito.

In de gewijzigde rechtszaak van de Petitos werd scherpe kritiek geuit op de verklaring van 14 september 2021 die Bertolino aan het publiek openbaar maakte.

“Dat de wasserijen en Steven Bertolino hun ‘hoop’ uitten dat Gabrielle Petito werd gelokaliseerd en herenigd met haar familie, op een moment dat ze wisten dat ze was vermoord door Brian Laundrie, was meer dan schandalig”, aldus de rechtszaak.

De gewijzigde rechtszaak gaat niet in op hoe de Petitos op de hoogte waren van het telefoontje dat Laundrie naar zijn ouders pleegde over het feit dat zijn verloofde ‘weg’ was. Maar NBC News meldde dat de advocaat van de Petitos, Pat Reilly, te horen had gekregen dat de informatie afkomstig was uit verklaringen die de wasserijen in oktober hadden afgelegd.

NBC kreeg ook een verklaring van Bertolino, die zei: “We hebben geen commentaar op de ingediende beschuldigingen. We zullen onze antwoorden de komende dagen indienen.”

De dood van Petito trok online veel aandacht omdat ze regelmatig op sociale media postte over de reizen van haar en Laundrie, waardoor ze een relatief grote aanhang opbouwde. Het echtpaar groeide op in Blue Point, New York, maar verhuisde naar North Port, Florida, waar Laundrie’s ouders wonen.

De families Petito en Laundrie schikten vorig jaar in Florida een rechtszaak wegens onrechtmatige dood voor $3 miljoen. De ouders van Petitos beloofden dat al het geld dat binnenkwam naar een stichting zou gaan die zich inzet voor het opsporen van vermiste mensen en het terugdringen van huiselijk geweld.

Hun gewijzigde rechtszaak maakt deel uit van een afzonderlijke zaak, ook in Florida, die nog in behandeling is.

Een andere lopende rechtszaak die door de familie van Petito wordt aangespannen, betreft een klacht wegens onrechtmatige dood ter waarde van $50 miljoen tegen de politie in Moab, Utah. Het echtpaar kreeg daar op een gegeven moment ruzie. Maar ondanks tekenen van huiselijk geweld lieten agenten hen hun reis hervatten, wat culmineerde in de moord-zelfmoord.

Gn En Head