Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De autoriteiten van Virginia onderzoeken de explosie van het huis in Arlington terwijl de politie een bevel uitvoerde
CNN

Een huis ontplofte maandagavond in Arlington, Virginia, toen de politie een huiszoekingsbevel probeerde uit te voeren, waardoor het gebouw in vlammen opging met een verdachte er nog in, wat leidde tot de evacuatie van verschillende nabijgelegen huizen, zeiden ambtenaren.

De politie onderzoekt de omstandigheden van de explosie, die door het huis scheurde terwijl wetshandhavers contact probeerden te maken met de man binnen, van wie zij vermoeden dat hij eerder op de dag vanuit zijn huis een lichtpistool had afgevuurd, aldus een woordvoerder van de politie van Arlington County. Ashley Savage.

Agenten hadden gereageerd op meldingen van schoten die kort voor 17.00 uur in de buurt van het huis waren afgevuurd en hadden een huiszoekingsbevel gekregen nadat ze hadden vastgesteld dat de verdachte het lichtpistool ongeveer 30 tot 40 keer vanuit zijn huis in de omliggende buurt had gelost, aldus een politieverklaring begin dinsdag vrijgelaten.

“Tijdens het onderzoek kregen agenten een huiszoekingsbevel in de woning van de verdachte en probeerden zij telefonisch en via luidsprekers contact te leggen met de verdachte. De verdachte reageerde niet en bleef gebarricadeerd in de woning”, aldus de verklaring.

Terwijl agenten het bevel probeerden uit te voeren, vuurde de verdachte verschillende kogels af, met vermoedelijk een vuurwapen, in de woning. Enige tijd daarna, rond 20.25 uur, ontplofte het huis, aldus de politie.

Video gemaakt door een getuige toont wetshandhavingsvoertuigen die een huis met meerdere verdiepingen omsingelen wanneer plotseling een vurige explosie uitbreekt, waardoor een pluim van vlammen, sintels en rook de lucht in wordt gestuurd terwijl puin op straat regent. De kracht van de explosie blaast het dak en verschillende muren uit elkaar, waardoor het bouwwerk instort.

De verdachte was in het huis toen het ontplofte, en volgens Savage zijn de onderzoekers niet op de hoogte van iemand anders binnen. Het is onduidelijk of de verdachte nog leeft.

Drie agenten raakten lichtgewond, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd, aldus de politie.

Rond 22.30 uur had de brandweer van Arlington de brand onder controle gekregen, maar was volgens de politie nog steeds bezig met het bestrijden van kleine brandjes.

Brandweerlieden waren maandagavond laat nog bezig met het blussen van de brand, zei kapitein Nate Hiner van de brandweer van Arlington. De afdeling wachtte op de komst van een nutsbedrijf om het nutsbedrijf te beveiligen voordat de brandweer verder het gebouw in ging, zei hij.

Verschillende huizen werden na de ontploffing geëvacueerd, zei brandweerwoordvoerder Nate Hiner maandagavond, hoewel hij geen geschat aantal gaf.

“Zodra de brand onder controle is en er geen dreiging of risico bestaat dat de brand zich naar die gebouwen verspreidt, zullen de buren weer worden ingeschakeld zodra de situatie dit bepaalt”, zei Hiner.

Het veldkantoor van de FBI in Washington DC assisteerde de lokale politie bij het reageren op de explosie, bevestigde de dienst.

De Democratische vertegenwoordiger van Virginia, Don Beyer, zei dat hij maandagavond de noodreactie op een “grote explosie” in de wijk Bluemont van de stad in de gaten hield.

“Dit is heel, heel beangstigend, en mijn grote dank gaat uit naar de eerstehulpverleners die zich inzetten om het gebied te beveiligen en iedereen veilig te houden”, zei Beyer. een post op X.

Een man die vier tot vijf blokken verwijderd is van de explosie, vertelde aan CNN-filiaal WJLA dat hij in de vijftig jaar dat hij in het gebied heeft gewoond, nog nooit zoiets heeft meegemaakt als de explosie.

“Je kon de geluidshersenschudding voelen… Het was indrukwekkend”, vertelde Bob Maynes aan de aangeslotene, waarbij hij opmerkte dat hij in zijn huis was toen de explosie plaatsvond. “Ik woon hier al vijftig jaar en heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

“Mijn eerste gedachte was: ‘Ik wil de integriteit van het huis controleren'” zei Maynes. ‘Toen ik er eenmaal achter kwam dat er niets mis was met mijn huis, dacht ik: ‘Als er een grote explosie plaatsvindt, wil ik daar dan echt heen?’ Maar er waren veel mensen die daar naartoe gingen.”

Dit is een verhaal in ontwikkeling en zal worden bijgewerkt.

Melissa Alonso van CNN, Hannah Rabinowitz, Amanda Jackson, Evan Perez en Sara Smart hebben bijgedragen aan dit rapport.Gn En Head