Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

De atmosferische rivier ‘Pineapple Express’ verhoogt de overstromingsdreiging in Washington


SEATTLE – Zware regenval vannacht heeft al geleid tot overstromingen in het westen van Washington en Oregon, terwijl een atmosferische rivierstorm, bekend als de Pineapple Express, de Pacific Northwest dinsdag op zijn tweede dag doordrenkt.

Voor meerdere rivieren in de regio geldt een overstromingswaarschuwing en voor sommige rivieren in de buurt van bevolkte gebieden aan de voet van West-Washington wordt verwacht dat ze halverwege de week de grote overstromingsfase zullen naderen of bereiken. Er is al zo’n 10 tot 20 centimeter regen gevallen in de bergen, en er komt nog meer.

Bij een Pineapple Express stroomt de straalstroom naar het zuiden in de tropische Stille Oceaan nabij Hawaï, verzamelt warme, vochtige lucht en transporteert deze over de oceaan, waar hij zware regenval dumpt in de Pacific Northwest of Californië.

WAT IS EEN ANANAS EXPRESS?

En de lucht in Washington is inderdaad warm. Seattle registreerde dinsdagochtend vroeg een temperatuur van 59 graden, waarmee het oude record van 58 graden werd verbroken. Olympia, Washington, bereikte dinsdagochtend 63 graden, waarmee het de op een na warmste decembertemperatuur ooit is. De sneeuwniveaus liggen rond de 3.000 meter.

Dinsdag nog enkele centimeters regen, daarna droogt het dinsdagnacht op

Er wordt verwacht dat de neerslag tot later op dinsdag hevig zal blijven, voordat het dinsdagavond eindelijk zal afnemen, terwijl de vochtstrook langzaam landinwaarts dringt, maar de weg is vrijgemaakt voor aanzienlijke rivieroverstromingen.

Zware regenval op dinsdagochtend leidde tot stilstaand water op verschillende snelwegen en wegen in de omgeving van Seattle, waaronder de Interstate 5. Een afrit in Noord-Seattle stond onder water en werd vanwege de overstromingen ongeveer een uur lang gesloten, aldus het Washington Department of Transportation (Washington Department of Transportation). WSDOT).

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de Tweet. Mogelijk is het verwijderd.

En het Sheriff’s Office van Snohomish County deelde een foto van een auto die was gestrand in hoog water in Granite Falls, Washington, waar bijna 15 centimeter regen is gevallen. De bestuurder van het gestrande voertuig werd veilig gered.

De Washington State Patrol zei op X dat troopers sinds middernacht hebben gereageerd op meer dan een dozijn crashes in Snohomish County, met meerdere gebieden met stilstaand water.

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de Tweet. Mogelijk is het verwijderd.

Volgens de blog van het King County Department of Natural Resources and Parks is het Flood Warning Center van de provincie geopend om de omstandigheden in de gaten te houden en heeft het gewaarschuwd dat wegafsluitingen mogelijk zijn nadat de Snoqualmie-rivier tot een fase 3-overstromingsniveau is gestegen.

Volgens de blog werd geregistreerd dat de drie splitsingen van de rivier stroomden met een snelheid van 20.670 kubieke voet per seconde (CFS), wat de Fase 3-overstromingswaarschuwingsdrempel van 20.000 CFS overtrof.

“Bij deze stromen kunnen we overstromingen in de hele Snoqualmie-vallei verwachten”, aldus de blog. “Wegen die eroverheen kunnen gaan zijn onder meer de Fall City – Carnation Road, delen van West Snoqualmie River Road, Northeast Tolt Hill Road, Novelty Flats Road en andere.”

Dit zijn allemaal tekenen dat overstromingen in de hele regio een groter probleem beginnen te worden.

Het FOX Forecast Center zegt dat de combinatie van enkele centimeters regen bovenop de 6 tot 1,20 meter sneeuw op de grond in de Cascades en de Olympische Spelen als gevolg van winterstormen tijdens het weekend, resulteert in uitgebreide afvoer. Er wordt verwacht dat talloze rivieren, kreken en beken het stadium van overstroming zullen bereiken, waarbij op sommige plekken grote overstromingen mogelijk zijn.

Verwacht wordt dat de waterstanden dinsdag aanzienlijk zullen stijgen en dinsdagavond laat of woensdag hun hoogtepunt zullen bereiken.

HOE KIJK FOX WEER

Er worden matige tot grote overstromingen verwacht langs de rivieren Skagit, Snohomish, Snoqualmie en Skokomish in West-Washington, en gemeenschappen langs deze rivieren moeten zich voorbereiden op de mogelijkheid dat wegen onder water komen te staan ​​en dat water in gebouwen kruipt.

De Skagit-rivier bij Mount Vernon zal naar verwachting donderdag op 11,47 meter hoogte uitkomen. De Snoqualmie-rivier bij Anjer zal naar verwachting woensdag op 17,55 meter hoogte uitkomen. Beide toppen worden beschouwd als een grote overstromingsfase.

7 FEITEN DIE U MOET WETEN OVER FLASH-OVERSTROMINGEN

Voor een groot deel van het noordwesten blijven de Flood Watches van kracht

De National Weather Service in Seattle zegt dat er in de regio al enkele centimeters regen is gevallen en dat er tot 5 centimeter extra regen mogelijk is tijdens de Olympische Spelen, 5 tot 10 centimeter boven de Cascades, 1 tot 2 centimeter langs de kust en 1 tot 2 centimeter boven de Olympische Spelen. de laaglanden in het binnenland eind dinsdag.

Dit komt bovenop de toch al indrukwekkende neerslagtotalen die de afgelopen 24 uur in de regio zijn gerapporteerd.

WAT TE DOEN ALS UW HUIS OVERSTROMT

De NWS zegt dat Olympic National Park 8,67 centimeter regen registreerde. Duvall en Granite Falls, die beide aan de voet van de Cascades liggen, hebben enkele centimeters regen te verwerken gekregen. Duvall registreerde 7,12 inch, terwijl Granite Falls 5,87 inch rapporteerde. Skykomish, in het hart van de Cascades langs de Stevens Pass, was iets meer dan 12 centimeter lang.

OVERSTROMINGSWATCH, WAARSCHUWING EN NOODGEVAL: HIER ZIJN DE VERSCHILLEN DIE UW LEVEN KUNNEN REDEN

De Flood Watches hebben dagenlang een groot deel van West-Washington en Oregon bestreken, maar zijn tot en met donderdag uitgebreid naar het zuiden en omvatten delen van Noord-Californië, waaronder Eureka.

Flood Watches omvatten de steden Bellingham, Seattle en Spokane in Washington. In Oregon zijn de steden Portland, Eugene, Coos Bay en Medford opgenomen in de Flood Watch.

Het grootste deel van de zware neerslag zal naar verwachting afnemen naarmate we woensdag verder gaan.

Het overstromingsrisico zal echter de hele dag aanhouden, omdat de grote hoeveelheden water stroomafwaarts blijven stromen. Er wordt later in de week meer regen voorspeld, maar de sneeuwniveaus zullen terugkeren naar meer typische decemberniveaus, waardoor eventuele toekomstige overstromingsdreigingen worden verzacht.

Gn En Head