Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

David Benavidez triomfeert als de hoekschop van Demetrius Andrade het gevecht stopt


Mike KoperESPN26 november 2023, 00:18 ET4 minuten lezen

LAS VEGAS – David Benavidez, die zowel links als rechts straffden, liet er geen twijfel over bestaan: hij heeft een kans verdiend op Canelo Alvarez.

In een ander spannend optreden voor de ongeslagen vechter versloeg Benavidez Demetrius Andrade toen Andrade’s corner het super middengewicht gevecht stopte na de zesde ronde zaterdagavond in Mandalay Bay.

Direct daarna werd Benavidez hartelijk begroet door bokslegende Mike Tyson.

“Ik heb Mike Tyson net verteld dat ik van hem hou en ik ben je heel erg dankbaar voor de motivatie die hij me heeft gegeven”, zegt Benavidez, ESPN’s nummer 2 bokser met een gewicht van 168 pond. “Het is niet elke dag dat een bokslegende als Mike Tyson mensen bijnamen geeft, dus ik wil gewoon mijn naam eer aan doen.”

David Benavidez, rechts, liet Demetrius Andrade vallen in de vierde ronde en won vervolgens via TKO toen Andrade’s hoekschop het gevecht stopte na ronde 6.AP Foto/John Locher

Het is Tyson die Benavidez de bijnaam ‘The Mexican Monster’ heeft gegeven, en Benavidez heeft dat zaterdagavond ruimschoots waargemaakt.

Andrade, een voormalig kampioen uit twee divisies, was goed aan het boksen totdat Benavidez hem in de laatste seconden van ronde 4 op de grond zette met een rechtshandige hooimaker.

Benavidez (28-0, 24 KOs) stortte zich de volgende ronde op de straf terwijl hij Andrade probeerde af te maken, maar hij hield stand. In plaats van te proberen zich te handhaven, probeerde Andrade zich een weg uit de problemen te vechten.

Andrade (32-1, 19 KOs) slaagde erin een aantal effectieve combinaties te landen in ronde 6. Hij sloeg het hoofd van Benavidez naar achteren met een uppercut, maar even later was Andrade degene die bloed spuugde. Kort nadat de bel ging om de ronde te beëindigen, was ook het gevecht voorbij.

“Ik denk dat het eerste schot waarmee ik hem betrapte, was toen ik zijn linkerhand onderdompelde en terugkwam met een rechterhand, en dat maakte een punt”, zegt Benavidez, 26, die uit Seattle vecht. “En ik wist dat ik druk op hem moest blijven uitoefenen, omdat hij niet door zou gaan met het maken van die foto’s.

“Iedereen zegt dat ik dit niet ben, ik ben dat niet, ik ben platvoetig, ik heb geen verdediging. Deze man heeft waarschijnlijk een van de beste verdedigingen toegepast. Hij is aanvallend echt goed. Hij kon me nauwelijks raken, dus Ik denk dat dat op zichzelf al veel zegt.”

“Voor Canelo en alle anderen laat het alleen maar zien dat ik niet aan het rondhangen ben.”

Dat is ongetwijfeld de grootste wedstrijd die er is voor de topster van het boksen. Benavidez wilde met een statement meer vraag naar een gevecht met Alvarez creëren, en dat heeft hij ruimschoots bereikt tegen een van de meest gemeden vechters in het boksen.

Andrade, 35, die zijn eerste titel won met een gewicht van 154 pond, probeerde al vroeg de grotere man te pesten en vond succes. Hij rehydrateerde tot 190 pond, volgens Victor Conte, die toezicht hield op zijn trainings- en voedingsprogramma.

En toen Andrade Benavidez in de touwen duwde, was het effectief. Hij maakte met zijn rechterhand verbinding met het lichaam en kon voorkomen dat Benavidez bergafwaarts rolde. Andrade won zelfs de eerste twee rondes op alle drie de scorekaarten. Maar tegen het einde van ronde 3 begon Benavidez zijn houvast te vinden.

Nadat hij Andrade laat in de vierde ronde op de grond had gezet, verbijsterde hij zijn vijand opnieuw met een krachtige linkse hoek. Benavidez loste met combinaties terwijl hij zijn tegenstander achtervolgde, maar Andrade toonde serieuze moed door in de pocket te staan ​​en te handelen.

“Ik dacht dat ik over het geheel genomen alles deed wat nodig was om de grotere man van me af te krijgen”, zei Andrade, die in januari zijn debuut van 168 pond maakte en op de een of andere manier vóór zaterdag nog nooit een huidige of voormalige kampioen had ontmoet. ‘David is absoluut een geweldige vechter. Niemand was zelfs maar bereid om met hem de ring in te gaan.’

Andrade voegde eraan toe: “Ik moet terug naar de tekentafel en nog wat aan mijn lichaam werken. Daarna ga ik er meteen weer mee aan de slag.”

Benavidez daarentegen is nog maar net begonnen. Na een beste prestatie in zijn carrière in maart met een pijnlijke overwinning op Caleb Plant met een unanieme beslissing, overtrof Benavidez die prestatie met deze zes ronden durende overwinning op Andrade.

Hij staat op de shortlist voor de titel ‘vechter van het jaar’, maar Benavidez heeft veel verhevener doelen.

Hij is nu al tweevoudig kampioen en heeft titels die hij nooit in de ring heeft verloren. Eerst werd hem zijn titel ontnomen wegens een positieve cocaïnetest en daarna opnieuw wegens gewichtsverlies.

Maar dat is verleden tijd. Hij komt nu op de goede weg in de bloei van zijn carrière, en zijn ster wordt met elke inspanning helderder.

Nu heeft Benavidez de enige match nodig die er toe doet om zijn dromen waar te maken, en dat is een schot in de roos voor een grootheid aller tijden in Alvarez, veruit de nummer 1 attractie van de sport.

“Tegen de tijd dat ik hier klaar ben, zal ik de grootste van mijn generatie zijn”, zei Benavidez. “Ik hou ervan om geraakt te worden en ik hou ervan om terug te slaan. … Welkom in het David Benavidez-tijdperk.”

Gn En Head