Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

CVS zal de manier veranderen waarop het geneesmiddelen prijst


Nora Savosnick/Bloomberg/Getty Images/Bestand

Een CVS-apotheekwinkel in New York.


New York
CNN

CVS vernieuwt de manier waarop het zijn apotheken vergoedt voor voorgeschreven medicijnen, een stap die de prijsstelling van medicijnen op recept eenvoudiger zou kunnen maken en zou kunnen veranderen hoeveel consumenten voor hun medicijnen betalen.

Het bedrijf zei dinsdag in een aankondiging dat het nieuwe terugbetalingsmodel voor apotheken meer transparantie zal brengen in het prijssysteem voor geneesmiddelen. Het is een model dat vergelijkbaar is met dat van ondernemer Mark Cuban met zijn bedrijf Cost Plus Drugs.

Momenteel worden de prijzen die klanten betalen voor medicijnen en de betalingen die apotheken ontvangen grotendeels bepaald door tussenpersonen, ook wel apotheekuitkeringsmanagers genoemd, die kortingen onderhandelen van geneesmiddelenfabrikanten aan verzekeraars. Deze complexe terugbetalingsformules zijn niet rechtstreeks gebaseerd op wat apotheken uitgeven om specifieke medicijnen te kopen.

De nieuwe aanpak, genaamd CVS CostVantage, zal een eenvoudiger formule gebruiken die de kosten van het medicijn omvat, een vaste opslag en een vergoeding om de prijs en terugbetaling van het medicijn te bepalen met de apotheekvoordelenbeheerders. De verwachting is dat het in 2025 voor commerciële betalers zal worden gelanceerd. The Wall Street Journal was de eerste die het nieuws rapporteerde.

Deze verschuiving in betalingsmodellen zou voor sommige patiënten de kosten van receptgeneesmiddelen kunnen veranderen, hoewel dit niet noodzakelijkerwijs tot gevolg zal hebben dat alle medicijnen goedkoper zullen worden. Sommige medicijnen kosten misschien minder, terwijl andere in prijs kunnen stijgen, zeiden leidinggevenden van CVS. Voor consumenten, werkgevers en zorgverzekeraars zouden de receptkosten meer moeten dalen dan stijgen, zeggen ze.

“We lopen voorop met een aanpak die de manier waarop onze retailapotheken worden gecompenseerd zal veranderen door de implementatie van een transparanter en duurzamer model dat de terugbetaling van apotheken eerlijk afstemt op de kwaliteitsdiensten die we leveren”, zegt Prem Shah, president van CVS Pharmacy en Chief Pharmacy Officer bij CVS Gezondheid, in een verklaring. “Het biedt onze (apotheekvoordelenmanagers) en betalers een fundamentele stap naar meer prijsduidelijkheid voor consumenten.”

De gezondheidszorgsector als geheel biedt consumenten minder prijstransparantie dan andere bedrijven.

“Het doel van CVS en anderen zou op zijn minst moeten zijn om licht te werpen op de manier waarop medicijnen worden geprijsd, op eventuele kortingen die worden onderhandeld en op de overhead die uit verschillende bronnen komt”, zegt Nick Fabrizio, hoofddocent gezondheidsbeleid bij Cornell universiteit. “Amerikanen zouden verbaasd zijn over de verborgen kosten die door allerlei derde partijen aan hen worden doorberekend. Deze extra of verborgen kosten maken recepten duurder.”

Cuban’s Cost Plus Drug Company zorgt voor prijstransparantie in de hele toeleveringsketen van geneesmiddelen op recept, zei Fabrizio, en merkte op dat het “apotheken dwingt hun model te veranderen om concurrerend te blijven.”

De aankondiging is de laatste in een reeks veranderingen die het prijsmodel voor geneesmiddelen op recept op zijn kop zetten.

De hoge kosten van medicijnen zijn een van de grootste kopzorgen in de Amerikaanse gezondheidszorg, en het gebrek aan transparantie rond de manier waarop prijzen worden vastgesteld, is een aandachtspunt van een groot aantal spelers, waaronder het Congres, dat verschillende wetsvoorstellen overweegt om meer licht in het proces te brengen. .

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling geven Amerikanen gemiddeld zo’n 1.200 dollar per jaar uit aan geneesmiddelen op recept – meer dan enig ander land. Eén op de drie Amerikaanse volwassenen die medicijnen op recept gebruiken, zegt dat ze vanwege de kosten hun medicijnen niet volgens de voorschriften hebben kunnen innemen, aldus de Kaiser Family Foundation.

De activiteiten van CVS Caremark kregen afgelopen zomer een flinke klap toen een grote zorgverzekeraar in Californië, Blue Shield of California, aankondigde dat het het bedrijf niet langer zou gebruiken als apotheekvoordelenbeheerder en in plaats daarvan zou gaan samenwerken met verschillende bedrijven, waaronder Amazon Pharmacy en Mark Cuban Cost. Plus farmaceutisch bedrijf.

Blue Shield zei eerder dit jaar dat het Cubaanse prijsmodel “eenvoudig, transparant en betaalbaarder” zal zijn. Deze stap zou het prijssysteem voor geneesmiddelen op recept kunnen opschudden buiten de 4,8 miljoen leden van Blue Shield.

Dit verhaal is bijgewerkt met extra context.

Gn En Head