Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

CV-22B Osprey: Overblijfselen van vijf andere piloten gevonden uit vliegtuigen die in Japan zijn neergestort, zegt de luchtmacht


Kyodo Nieuws/Getty Images

Een schip van de Japan Maritime Self-Defense Force voert op 4 december 2023 een zoektocht uit naar een Amerikaans militair CV-22 Osprey-vliegtuig dat op 29 november neerstortte voor het eiland Yakushima in de zuidwestelijke Japanse prefectuur Kagoshima.CNN

Wrakstukken en overblijfselen van een CV-22B Osprey van de Amerikaanse luchtmacht die vorige week voor de kust van het eiland Yakushima, Japan, neerstortte, werden maandag ontdekt, volgens een verklaring van het Air Force Special Operations Command.

“Tijdens een gecombineerde Amerikaans-Japanse zoek- en reddingsduik in de buurt van Yakushima, Japan op 4 december 2023, werden overblijfselen ontdekt samen met wrakstukken van het CV-22-ongeluk dat plaatsvond op 29 november 2023”, aldus een verklaring van aldus AFSOC.

Volgens de verklaring moeten de identiteiten op dit moment nog worden vastgesteld.

De AFSOC zei dat hun belangrijkste prioriteit is “de vliegeniers naar huis brengen en voor hun familieleden zorgen.”

De overblijfselen van een piloot aan boord, de 24-jarige Staff Sgt. Jacob M. Galliher uit Pittsfield, Massachusetts, werd vorige week teruggevonden. De stoffelijke resten van vijf andere piloten aan boord werden gevonden, zei AFSOC maandag. De identiteit van de vijf bemanningsleden is nog niet vastgesteld.

Twee van de vijf bemanningsleden zijn hersteld van de crash, en er is een “voortdurende gezamenlijke inspanning om de resterende bemanningsleden te bergen.”

De overblijfselen en de hoofdromp van het vliegtuig werden gevonden door oppervlakteschepen en duikteams die betrokken waren bij de voortdurende zoek- en bergingsinspanningen, aldus een AFSOC-vrijgave.

Het vliegtuig had acht vliegeniers aan boord toen het ongeval op 29 november plaatsvond.

De CV-22 Osprey voerde een “routinematige trainingsmissie” uit ten tijde van het “ongeluk”, zei de luchtmacht eerder. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht.

De Osprey heeft een geschiedenis van mechanische en operationele problemen en is de afgelopen dertig jaar betrokken geweest bij verschillende dodelijke incidenten. De crash van vorige week komt slechts enkele maanden nadat drie Amerikaanse mariniers omkwamen tijdens het vliegen in een MV-22B Osprey tijdens een militaire oefening in Australië.

Maar statistisch gezien is het aantal ongelukken met de V-22 lager dan bij andere vliegtuigen. Woordvoerder van de maritieme luchtvaart, majoor Jorge Hernandez, vertelde de Marine Corps Times in 2022 dat de marinevariant van het vliegtuig, de MV-22, een ongelukspercentage had van 3,16 per 100.000 vlieguren.

Gn En Head