Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Conor McGregor reageert op rellen in Dublin nadat hij verklaarde dat Ierland ‘in oorlog’ is


Conor McGregor heeft gezegd dat hij de rellen in Dublin ‘niet goedkeurt’, maar drong erop aan dat er een ‘verandering’ moet plaatsvinden, nadat bij een mesaanval vijf mensen gewond raakten – waaronder drie kinderen.

Een vijfjarig meisje werd donderdag (23 november) in kritieke toestand achtergelaten na een aanval in Dublin, die leidde tot gewelddadige protesten in de Ierse hoofdstad.

Voormalig UFC-kampioen McGregor had snel kritiek op de reactie van de regering op de steekpartij, nadat hij zich deze week al had uitgesproken na de veroordeling van Jozef Puska, een 33-jarige Slowaak die levenslang werd veroordeeld wegens de moord op de 23-jarige Ier. vrouw Ashling Murphy.

“Ierland, we zijn in oorlog”, tweette McGregor na de veroordeling van Puska, voordat hij op de mesaanval van donderdag reageerde door te schrijven: “Onschuldige kinderen zijn vandaag meedogenloos neergestoken door een geestelijk gestoorde niet-onderdaan in Dublin, Ierland. Er bestaat onder ons in Ierland een groot gevaar dat hier überhaupt nooit zou mogen bestaan, en er is geen enkele actie ondernomen om het publiek op welke manier dan ook te steunen met dit beangstigende feit. NIET GOED GENOEG.”

Vrijdag benadrukte de 35-jarige echter dat hij de rellen in Dublin niet goedkeurt, nadat de partijleider van Britain First de mixed martial artist had opgeroepen een ‘Freedom March’ te leiden.

“Ik keur de rellen van gisteravond niet goed”, tweette McGregor vrijdag (24 november). “Ik keur geen enkele aanval op onze eerstehulpverleners in hun taak goed. Ik keur plundering en beschadiging van winkels niet goed. De scènes van gisteravond hebben niets opgeleverd bij het oplossen van de problemen waarmee we worden geconfronteerd.

“Ik begrijp echter wel de frustraties, en ik begrijp ook dat er stappen moeten worden ondernomen om ervoor te zorgen dat de verandering die we nodig hebben, wordt ingeluid. En snel! Ik ben bezig met het regelen. Geloof me, ik ben veel tactischer en ik heb steun. Er zal verandering komen in Ierland, let op mijn woorden. De verandering die nodig was.

“De afgelopen maand zijn onschuldige kinderen neergestoken die de school verlieten. Ashling Murphy vermoord. Twee Sligo-mannen onthoofd. Dit is NIET de toekomst van Ierland! Als ze niet snel actie ondernemen met hun actieplan om de veiligheid van Ierland te garanderen, zal ik dat doen.”

Donderdag riep McGregor op om de man die verantwoordelijk was voor de steekpartij te straffen met “marteling en dood”.Gn En world