Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Coach Tom Allen uit Indiana werd ontslagen en was $20,8 miljoen schuldig aan een buy-out, zeggen bronnen


Indiana heeft voetbalcoach Tom Allen ontslagen, zo bevestigden bronnen zondag aan ESPN, een dag nadat de Hoosiers hun derde opeenvolgende verliezende seizoen hadden afgesloten.

Allen, die Indiana sinds 2017 leidde na een seizoen als defensieve coördinator van het team te hebben doorgebracht, eindigde op 33-49 als Hoosiers-coach. Indiana liet de laatste drie wedstrijden, waaronder de rivaliteitswedstrijd van zaterdag in Purdue, achterwege en eindigde op 3-9. Sinds het seizoen 2020 was het 9-26 in het algemeen en 3-23 in het Big Ten-spel.

Indiana bereikte nationale bekendheid in 2020, toen het team met 6-2 won tijdens het door COVID ingekorte seizoen en op nationaal niveau nummer 12 eindigde, het beste resultaat sinds 1967 (nummer 4). In maart 2021 beloonde Indiana Allen met een nieuw zevenjarig contract dat zijn salaris verhoogde tot $ 4,9 miljoen per jaar en een uitkoop van $ 20,8 miljoen omvatte als de school ervoor zou kiezen hem vóór 1 december 2023 te ontslaan. $ 8 miljoen in 2024.

Volgens het contract is Allen zijn volledige resterende compensatie verschuldigd, maar Indiana ging toch door met de verandering, een van de duurste in de geschiedenis van het universiteitsvoetbal. Het personeel van Indiana komt rond 10.00 uur ET bijeen.

De Indianapolis Star maakte zondag voor het eerst melding van het ontslag van Allen.

Allen, geboren in New Castle, Indiana, ontwikkelde zich tot coach van een middelbare school, onder meer bij Ben Davis in Indianapolis, voordat hij naar de universiteit ging. Hij diende als assistent bij Arkansas State, Ole Miss en South Florida voordat hij in 2016 bij de staf van coach Kevin Wilson kwam als defensieve coördinator van Indiana. Allen nam het programma over toen Wilson na het seizoen 2016 aftrad.

Gn En Head