Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Christian Ziegler, voorzitter van de Republikeinse Partij in Florida, ligt onder vuur als er details naar voren komen in het onderzoek naar verkrachting


Leiders van de Republikeinse Partij van Florida bekritiseerden Christian Ziegler, voorzitter van de Republikeinse Partij, toen details naar voren kwamen in een beschuldiging van verkrachting door een vrouw met wie hij en zijn vrouw eerder een seksuele ontmoeting met drie personen hadden.

Ziegler wordt onderzocht door de politie van Sarasota, maar is niet aangeklaagd. Een beëdigde verklaring van een huiszoekingsbevel, verkregen door het Florida Center for Government Accountability, een non-profit waakhondgroep, en verstrekt aan The Washington Post, onthult aanvullende details over de beschuldigingen van de aanval. De politie heeft ook via de mobiele telefoon van de vrouw berichten verkregen tussen haar en Ziegler in de uren voorafgaand aan de ontmoeting, aldus de beëdigde verklaring.

Op 2 oktober had de vrouw ingestemd met een seksuele ontmoeting met Ziegler, waarbij ook zijn vrouw Bridget betrokken zou zijn. zegt de verklaring. Maar toen de vrouw hoorde dat Bridget het niet kon redden, veranderde ze van gedachten en annuleerde ze. Toen Ziegler haar in één bericht vertelde dat zijn vrouw niet langer beschikbaar was, antwoordde ze: ‘Sorry, ik was vooral op haar gericht’, zei ze in een bericht, volgens de beëdigde verklaring.

Volgens de beëdigde verklaring vertelde de vrouw aan de politie van Sarasota dat Ziegler vervolgens onuitgenodigd in haar appartement verscheen en haar verkrachtte. De vrouw meldde de vermeende mishandeling twee dagen later bij de politie en er werd een verkrachtingspakket uitgevoerd in een ziekenhuis in Sarasota, aldus de beëdigde verklaring.

Christian Ziegler vertelde de rechercheurs later dat hij seks met wederzijds goedvinden had gehad met de vrouw, en dat hij deze op video had opgenomen en de video naar Google Drive had geüpload, volgens de beëdigde verklaring, maar de politie kon de video niet vinden. De politie van Sarasota heeft vorige maand een huiszoekingsbevel aan Google uitgevaardigd, aldus de beëdigde verklaring. Google reageerde zaterdag niet op een verzoek om commentaar.

In een 911-oproep twee dagen na de vermeende aanval, waarvan een opname ook werd verkregen door het Florida Center for Government Accountability en gedeeld met The Post, vroeg een vriend van de vrouw de hulpdiensten om de vrouw in haar appartement te controleren. Volgens de opname van het gesprek zei de vriend dat de vrouw al twee dagen niet op haar werk was verschenen. Toen de vriendin de vrouw belde, klonk de vrouw ‘dronken’ en ‘slurpte ze haar woorden’, vertelde de vriendin aan de meldkamer. “Ze vertelde me dat ze verkracht was en dat ze bang was om haar huis te verlaten”, voegde de vriendin eraan toe, volgens de opname van het gesprek.

Bridget Ziegler, die niet wordt genoemd in de klacht tegen haar echtgenoot, is medeoprichter van Moms for Liberty en heeft nauw samengewerkt met de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), aan wetgeving die tegenstanders hebben omschreven als anti-LGBTQ+. Bridget Ziegler “bevestigde dat ze ruim een ​​jaar geleden een seksuele ontmoeting had gehad met het slachtoffer en Christian en dat dit maar één keer was gebeurd”, aldus de beëdigde verklaring.

Enkele dagen geleden verschenen er nieuwsberichten over de beschuldigingen van verkrachting, maar er werden eind vrijdag meer gegevens verkregen via een Freedom of Information Act-verzoek en gerapporteerd door verschillende nieuwsmedia in Florida. Ze bevatten details van opgenomen gesprekken via Instagram en telefoontjes tussen de vrouw en Christian Ziegler die rechercheurs hebben verkregen. De politie heeft huiszoekingsbevelen ingediend voor Zieglers telefoon, e-mail en andere apparaten. De politie van Sarasota heeft niet gereageerd op verschillende verzoeken om commentaar.

De advocaat van Christian Ziegler, Derek Byrd, zei donderdag in een verklaring dat zijn cliënt “volledig zal worden vrijgesproken.” Byrd en Ziegler reageerden zaterdag niet op verzoeken om commentaar over de details in de beëdigde verklaring.

Ziegler, 40, zei zaterdag in een e-mail aan partijleden dat hij zijn post niet verlaat. Ziegler zei dat hij en zijn vrouw, die drie jonge kinderen hebben, ‘het doelwit zijn’, eraan toevoegend dat hij geloofde dat dit ‘hoogstwaarschijnlijk te wijten was aan het feit dat mijn vrouw en ik zulke luide politieke stemmen hadden’.

Bridget Ziegler heeft geen berichten geretourneerd waarin om commentaar werd gevraagd.

Het alarm binnen de Republikeinse partij in Florida komt omdat de partij al in rep en roer is met verdeeldheid over wie ze moeten steunen in de presidentiële voorverkiezingen – DeSantis of voormalig president Donald Trump.

“Het is zeker diep, diep verontrustend”, zei staatsvertegenwoordiger Spencer Roach, lid van het uitvoerend comité van de Florida GOP. “Ik zou dit omschrijven als een absolute klap voor de Republikeinse Partij. Iedereen met wie ik hierover heb gesproken, zit in een absolute neerwaartse spiraal.”

DeSantis heeft gezegd dat Ziegler zijn functie moet neerleggen.

De Zieglers werden gezien als een opkomend machtspaar in de staat, na Ron en Casey DeSantis wat betreft hun zichtbaarheid en invloed in de staatspolitiek.

Bridget Ziegler, 41, is een kruistocht begonnen om scholen in het hele land te zuiveren van boeken die de acceptatie van verschillende seksuele en genderidentiteiten aanmoedigen of de discriminatie van zwarte mensen onder de aandacht brengen. Ze werd voor het eerst benoemd tot lid van de Sarasota County School Board door de toenmalige regering. Rick Scott in 2014 om een ​​vacante zetel te vervullen. Sindsdien is ze herkozen, en DeSantis heeft vorig jaar de ongebruikelijke stap gezet om haar en andere conservatieve kandidaten voor het schoolbestuur te steunen.

Eerder dit jaar benoemde DeSantis haar tot lid van het speciale belastingdistrict dat hij en de wetgevende macht in het leven hadden geroepen om het landgoed rond Disney World te beheren nadat de staat het had overgenomen tijdens een vete tussen het bedrijf en de gouverneur. Ziegler heeft de kritiek van DeSantis op Disney herhaald en beweerd dat de inhoud van het bedrijf kinderen ‘seksualiseert’.

Als lid van het schoolbestuur heeft ze opdracht gegeven tot het verwijderen van posters die informatie gaven over het starten van Gay-Straight Alliance-groepen, volgens een ander bestuurslid, Tom Edwards. Ze weigerde ook steun te verlenen aan een mede-schoolbestuurslid die eerder dit jaar tijdens een schoolbestuursvergadering een “trimmer” en andere beledigingen werd genoemd, zei Edwards.

“Ik vroeg haar ermee te stoppen, maar ze zei nee, dit is vrijheid van meningsuiting”, zegt Edwards, de enige homoseksuele persoon in het bestuur. “Ik moest het afsluiten omdat het taalgebruik was waarvan ik niet wilde dat mijn LHBTQ+-studenten en hun vrienden en hun ouders en mijn gemeenschap zouden denken dat het acceptabel of waar was. Ze wilde het niet tegenhouden, dus liep ik naar buiten.

Bridget Ziegler speelde ook een belangrijke rol bij het adviseren van wetgevers over de wet op de ouderlijke rechten in het onderwijs, die door critici wordt bespot als de ‘zeg geen homo’-wet, die discussies in de klas over LGBTQ+-kwesties verbiedt. Ze was bij DeSantis toen hij de wet ondertekende.

Edwards, Roach en anderen zeggen dat een van de meest opvallende details die uit het onderzoek naar voren komt het verschil is tussen wat de Zieglers in het openbaar belijden en wat ze privé zouden hebben gedaan.

“Ze hebben zichzelf voorgesteld als toonbeelden van de christelijk-conservatieve gezinswaarden, een prototype”, zei Roach. “En ik denk dat er een heel zwaar gevoel van verraad heerst, zeker binnen de Republikeinse Partij.”

Sommige waarnemers beschouwden de beschuldigingen en de gerapporteerde bevestiging van Bridget Ziegler van een eerdere seksuele ontmoeting tussen de drie als bewijs van hypocrisie.

“Deze situatie heeft niet alleen enorme belangstelling gewekt, maar ook enorme kritiek, omdat het erop lijkt dat er sprake is van een verbluffend niveau van hypocrisie”, zegt Aubrey Jewett, universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan de University of Central Florida.

“Zelfs als de beschuldiging van verkrachting of seksueel misbruik uiteindelijk niet waar is of niet kan worden bewezen, denk ik dat veel Republikeinen zich ongemakkelijk zouden voelen bij het feit dat er mensen zijn die een sociaal-conservatieve agenda nastreven en zeggen dat er te veel is. seks in de samenleving, vooral LGBTQ-seks, maar toch bezig zijn met, nou ja, een triootje,voegde Jewett eraan toe.

Gn En Head