Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Chaos in Nederland: bemiddelaar voor regeringsvorming van Wilders treedt af

Chaos in Nederland
De regeringsformatieagent van Wilders treedt af

Na de verkiezingsoverwinning van de rechts-populist Wilders staat Den Haag voor de lastige opgave een regering te vormen. Dit wordt nog gecompliceerder door het feit dat de bemiddelaar die verantwoordelijk was voor de gesprekken ontslag nam na berichten over beschuldigingen van fraude.

De gesprekken over de vorming van een regering na de verkiezingsoverwinning van de rechts-populist Geert Wilders in Nederland liepen kort voor aanvang vast. Gom van Striem, de bemiddelaar die door Wilders was ingehuurd om de gesprekken te leiden, kondigde zijn ontslag aan nadat de media beschuldigingen van fraude bij zijn voormalige bedrijf hadden gemeld.

De ‘onrust’ rond de meldingen en de tijd die nodig is om gepast te reageren ‘passen niet bij mijn werk’ als bemiddelaar, legt Van Strien uit. De senator van Wilders PVV-partij vervolgde dat hij Wilders en de Kamervoorzitter daarom op de hoogte had gesteld van zijn ontslag. Van Strien had maandag formeel de gesprekken moeten starten over het vormen van een coalitie en een ontmoeting moeten hebben met de partijleiders.

De PVV behaalde bij de verkiezingen van woensdag 37 van de 150 zetels. Het vormen van een regering is in Nederland traditioneel moeilijk vanwege het sterk gefragmenteerde politieke systeem. Vaak zijn er vier of meer partijen nodig om een ​​regering te vormen. De toch al niet gemakkelijke taak is voor Wilders nog ingewikkelder geworden nadat de leider van de al lang bestaande burgerlijk-conservatieve regeringspartij VVD aangaf niet in de regering te willen.

De overwinning van Wilders komt neer op een politieke aardbeving voor Nederland. De rechts-populist wordt wel eens vergeleken met de voormalige Amerikaanse president Donald Trump vanwege zijn gewelddadige polemieken tegen immigranten en moslims.

Political gb2 De