Champions League: Krijgen we überhaupt wel 6 startplaatsen? | Sport

Augsburg in de Champions League? Het werkt niet? Het werkt!

Want: Duitsland heeft komend seizoen zes startplaatsen voor de koningsklasse!

Zoals dat?

1. Vereiste: BVB moet in de halve finales winnen van Parijs en daarna de Champions League winnen.

2. Vereiste: Dortmund mag niet in de top vier van de competitie eindigen. BVB staat momenteel op gelijke hoogte met Leipzig op de vijfde plaats.

3. Vereiste: De Bundesliga moet de tweede plaats op de eenjarige ranglijst van de UEFA verdedigen. Dankzij de uitbreiding in de koningsklasse (36 in plaats van 32 ploegen) worden er twee extra startplaatsen toegekend.

Een must voor BVB-fans!Waanzin in de halve finale: commentator wordt helemaal gek

Een must voor BVB-fans!  Waanzin in de halve finale: commentator wordt helemaal gek

Bron: BVB Netradio / BILD

Duitsland (17.214 punten) vecht momenteel een duel met Engeland (16.750) achter de vrijwel onaantastbare Italianen (18.428).

Daarom winst en opmars voor Bayern tegen Arsenal (21.00 uur op DAZN en in BILD live-ticker) en Leverkusen tegen West Ham (donderdag) zijn enorm belangrijk.

Omdat: De Premier League wordt momenteel vertegenwoordigd door vijf teams (Man City, Arsenal, Liverpool, West Ham, Aston Villa) in de drie competities.

Duits-Engels duel in de Champions League: Leon Goretzka (l.) van Bayern in duel met Gabriel Martinelli van Arsenal

Foto: Arsenal FC via Getty Images

Ter toelichting: Duitsland kreeg twee punten voor de overwinning van Dortmund tegen Atlético (4:2) en nog één voor de opmars.

De verdiende punten worden gedeeld door het aantal clubs dat meedoet aan de Europa Cup (zeven voor Duitsland). Dat is ongeveer 0,143 punten per verdiend punt voor de Bundesliga. Voor de Engelsen zijn er slechts 0,125 punten vanwege acht Eurostarters.

Dit betekent: als BVB daadwerkelijk de pot wint, zou Duitsland momenteel zes Champions League-startplaatsen hebben.

Dit zou naar de zesde plaats in de competitie gaan (momenteel Frankfurt met 42 punten). Maar ook Augsburg en Freiburg (elk 39 punten) kunnen hoop hebben…

Die mobile Version verlassen