Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Bitcoin-prijs stijgt boven $42.000 naar hoogste punt in 20 maanden


Ontgrendel gratis de Editor’s Digest

Bitcoin is naar de hoogste prijs in bijna 20 maanden gestegen dankzij optimisme dat de zwaarste wettelijke straffen voor de sector zijn verstreken en dat Amerikaanse toezichthouders binnenkort cryptocurrency-fondsen op de aandelenmarkt zullen goedkeuren.

De cryptocurrency steeg maandag naar meer dan $42.000, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van de dag ervoor, terwijl handelaren zich op een asset stortten waarvan de waarde de afgelopen maand met meer dan een vijfde is gestegen.

Beleggers wenden zich tot risicovollere activa nu ze hun weddenschap verhogen dat de Amerikaanse Federal Reserve zich voorbereidt op een renteverlaging volgend jaar, ondanks het feit dat de centrale bank volhoudt dat dergelijke speculaties voorbarig zijn.

Handelaren zeiden dat het momentum om digitale tokens te kopen ook werd aangedreven door de groeiende belangstelling van grotere instellingen na de sluiting van twee van de meest spraakmakende strafzaken die het afgelopen jaar boven de markt hadden gehangen.

Vorige maand hebben de VS met succes Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van FTX, en Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, vervolgd. Bankman-Fried werd veroordeeld wegens fraude en Binance betaalde 4,3 miljard dollar aan boetes nadat hij schuldig had gepleit aan strafrechtelijke vervolging in verband met het witwassen van geld en het overtreden van financiële sancties.

Maar ondanks de angst van veel handelaren hebben de Amerikaanse autoriteiten Binance, de grootste beurs ter wereld, niet gesloten. Binance wordt nog steeds geconfronteerd met een afzonderlijke rechtszaak van de Securities and Exchange Commission wegens vermeende schending van de effectenwetten.

Lijndiagram van Bitcoin-prijs ($) dat laat zien dat de prijs van Bitcoin enorm is gestegen

“De boodschap van veel institutionele beleggers was dat ze twee dingen nodig hadden voordat ze opnieuw naar de ruimte zouden kijken: sluiting van FTX en duidelijkheid rond Binance”, zegt Henri Arslanian, medeoprichter van Nine Blocks Management, een crypto-hedgefondsbeheerder gevestigd in Dubai.

Ethereum, de tweede meest actief verhandelde cryptocurrency, steeg maandag ook met 8,3 procent naar $2.260, het hoogste niveau sinds mei vorig jaar.

Beleggers hebben ook goede hoop dat de SEC de komende weken een op de beurs verhandeld fonds voor bitcoin zal goedkeuren.

Tot nu toe heeft de SEC al tien jaar geweigerd spot-bitcoin ETF’s goed te keuren, aandelenmarktfondsen die rechtstreeks in de cryptocurrency investeren.

Enkele van de grootste investeerders van Wall Street, waaronder BlackRock en Franklin Templeton, hebben zich bij bedrijven als VanEck en WisdomTree aangesloten bij het indienen van documenten bij de SEC.

De markt beschouwt een bitcoin spot ETF al lang als een manier om de controle over digitale activa te ontnemen aan door schandalen geteisterde cryptogroepen ten gunste van reguliere bedrijven zoals BlackRock.

“ETF-speculatie zal deze week het gedrag op de cryptomarkt blijven stimuleren, omdat beleggers het verhaal geloven van de transformerende impact die het openstellen van de markt voor institutionele beleggers op het ecosysteem zal hebben”, zegt Simon Peters, marktanalist bij eToro.

Terwijl de SEC een jaar lang hardhandig is opgetreden tegen cryptovaluta – inclusief handhavingsacties tegen groepen zoals de in de VS genoteerde beurs Coinbase – groeit de druk op de toezichthouder om een ​​bitcoin spot ETF goed te keuren.

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale behaalde dit jaar een beslissende juridische overwinning toen een federaal hof van beroep oordeelde dat de SEC ongelijk had door zijn aanvraag af te wijzen om zijn vlaggenschip Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een ETF.

Video: Bitcoin-mijnen kunnen worden gebruikt voor energieopslag | FT-technologie

Gn En Head