Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Bij een uitbarsting van de vulkaan Mount Marapi in Indonesië zijn 23 doden gevreesd


Zoek- en reddingspersoneel kamde de berg Marapi in Indonesië uit nadat een vulkaan uitbarstte met tientallen wandelaars op de hellingen. Vijf lichamen zijn geborgen en nog eens achttien worden vermist en zullen naar verwachting dood worden aangetroffen, zeiden de autoriteiten dinsdag.

Er waren zondag 75 wandelaars op de berg ten tijde van de uitbarsting, zegt Abdul Muhari, hoofd communicatie bij het Indonesische rampenbeheerbureau, gezegd in een briefing. Aanhoudende vulkanische activiteit belemmerde de reddingsoperaties, maar ongeveer vijftig mensen zijn levend neergehaald voor medische zorg, zo meldde de Indonesische nationale krant Kompas.

Mount Marapi, gelegen in de provincie West-Sumatra en een van de meest actieve vulkanen van het eiland Sumatra, barstte gedurende 4 minuten en 41 seconden uit en spuwde as op een hoogte van 3.500 meter omhoog, wat op de omgeving regende, aldus het Indonesische bureau voor rampenbeheer.

De vulkaan vertoonde sinds januari een verhoogde vulkanische activiteit, toen er een kleinere uitbarsting plaatsvond, aldus het agentschap. Op 16 november werd het beoordeeld op een alarmniveau, wat betekende dat toerisme binnen twee mijl van de piek niet werd aanbevolen, voegde het bureau eraan toe.

De vulkaan barstte eerder uit in 1830 en in 1979, toen naar verluidt ongeveer 60 mensen omkwamen. Tussen 2011 en 2014 spuwde het een aantal jaren as voordat het uitbarstte. Indonesië, een eilandketen in de Stille Oceaan gelegen in de “Ring van Vuur”, gevormd door tektonische platen, is een van de meest vulkanisch actieve landen ter wereld.

correctie

In een eerdere versie van dit artikel was de naam van het hoofd communicatie bij het Indonesische rampenbeheerbureau verkeerd gespeld. Hij is Abdul Muhari. Het artikel is gecorrigeerd.Gn En Head