Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Bij de steekpartij van Macy in Center City Philadelphia komt de bewaker om het leven


Twee bewakers die bij Macy’s in Center City werkten, werden maandagochtend in de winkel neergestoken, waarvan één dodelijk, aldus de politie.

Kort voor 11.00 uur probeerde een man koopwaar – met name hoeden – te stelen uit de winkel aan 13th Street en Market Street. Toen bewakers de man confronteerden en de gestolen spullen ophaalden, vertrok hij aanvankelijk zonder incidenten, zei interim-politiecommissaris John Stanford.

Maar ongeveer tien minuten later keerde de man terug, benaderde toen een van de bewakers en begon hem neer te steken, zei Stanford.

Toen een tweede bewaker probeerde in te grijpen, zei Stanford, sneed en stak de man die bewaker ook neer.

De bewakers werden met spoed naar het Jefferson Hospital gebracht.

Eén van de mannen, een 30-jarige die in de nek was gestoken, stierf aan zijn verwondingen, zei Stanford. De toestand van de tweede bewaker, een 23-jarige die in gezicht en onderarm werd gestoken, was stabiel.

Stanford weigerde de bewakers te identificeren, maar zei dat de een al een paar jaar in de winkel heeft gewerkt, terwijl de ander daar maar een paar maanden heeft gewerkt.

De vermoedelijke aanvaller zit vast. Hij vluchtte weg, maar werd korte tijd later aangehouden op SEPTA’s Somerset Station, zei Stanford.

“Deze bewakers deden gewoon hun werk. Ze zijn hier om ervoor te zorgen dat mensen op een veilige manier naar deze locatie kunnen komen om te winkelen”, zei Stanford buiten de winkel. “Dat zoiets op een maandagochtend tijdens de feestdagen gebeurt… Het is slechts een indicatie dat elk stukje misdaad belangrijk is in de stad – dit begon als een winkeldiefstal die uitmondde in een overval en uiteindelijk in een moord. Het is gewoon een tragische situatie.”

Macy’s, een van de beroemdste warenhuizen van Philadelphia, is gevestigd in het historische Wanamaker-gebouw. Het wordt erkend als een van de architectonisch meest belangrijke winkelruimtes van het land, en het opvallende interieur, inclusief het grote Wanamaker-orgel, heeft bijgedragen aan de aanwijzing ervan als nationaal historisch monument.

» LEES MEER: Winkels bestrijden winkeldiefstal te midden van diefstallen door georganiseerde bendes

De winkel, gelegen aan een deel van East Market Street waar vaak meer daklozen en voetgangers komen, heeft onlangs echter te maken gehad met wat volgens Stanford een van de hoogste winkeldiefstallen in de stad was. Tot nu toe heeft de politie dit jaar meldingen ontvangen van 250 gevallen van winkeldiefstal op de locatie – een aantal dat waarschijnlijk het aantal incidenten onderschat (de diefstal voorafgaand aan de steekpartij werd in eerste instantie niet bij de politie gemeld, zei hij).

Aan de voorkant van de winkel liep maandagmiddag een spoor van bloederige voetafdrukken van de deur naar de stoeprand, waar een plas bloed begon op te drogen.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en zal worden bijgewerkt.

Stafschrijver Rodrigo Torrejón heeft aan dit verhaal bijgedragen.

Gn En Head