Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Biden zegt: ‘Ik weet niet zeker of ik zou vluchten’ als Trump er niet was geweest


President Biden suggereerde dinsdag dat hij misschien tevreden zou zijn geweest met slechts één termijn als zijn voorganger, voormalig president Donald J. Trump, niet had geprobeerd het Witte Huis te heroveren.

Tijdens een campagneinzamelingsactie in de omgeving van Boston presenteerde de heer Biden zijn besluit om zich kandidaat te stellen voor herverkiezing, grotendeels ingegeven door zijn vastberadenheid om de heer Trump een tweede keer te verslaan en te voorkomen dat hij weer aan de macht zou komen. De heer Biden heeft een tweede termijn voor de heer Trump soms afgeschilderd als een existentiële bedreiging voor de Amerikaanse democratie.

“Als Trump niet zou vluchten, weet ik niet zeker of ik dat wel zou doen”, zei hij tegen donoren in Weston, Massachusetts, de thuisbasis van Alan Solomont, een democratische financier die al jarenlang ambassadeur in Spanje was. “Maar we kunnen hem niet laten winnen.”

De opmerking van de president kwam op een moment dat uit peilingen blijkt dat de meeste Democraten de voorkeur zouden geven aan iemand anders dan de heer Biden, die vorige maand 81 werd, om de partij te vertegenwoordigen bij de verkiezingen van volgend jaar. Uit een onderzoek van CNN in augustus bleek dat 67 procent van de Democraten en onafhankelijken die Democratisch neigen een andere genomineerde wilden, en 70 procent noemde de leeftijd, gezondheid, mentale competentie of het vermogen om de baan uit te voeren als hun grootste zorg over hem.

Hoewel hij zichzelf tijdens zijn campagne van 2020 omschreef als ‘een brug’ naar de volgende generatie, een opmerking die sommigen interpreteerden als een hint dat hij slechts één ambtstermijn zou vervullen, is de heer Biden tot de conclusie gekomen dat hij het best gepositioneerd is om de heer Trump opnieuw te verslaan. , wat een herverkiezingscampagne rechtvaardigt. Hij wordt in de Democratische voorverkiezingen alleen geconfronteerd met uitdagers van lange adem, in de vorm van vertegenwoordiger Dean Phillips van Minnesota en Marianne Williamson, de auteur.

De heer Trump, die 77 is en de laatste tijd zijn eigen cognitieve problemen heeft laten zien, heeft zijn rivalen voor de Republikeinse nominatie met dubbele cijfers overtroffen in de peilingen en lijkt klaar om naar zijn derde algemene verkiezingen te stomen. Dat ondanks vier strafrechtelijke aanklachten wegens 91 misdrijven wegens illegale pogingen om een ​​verkiezing omver te werpen, waardoor de nationale veiligheid en andere aanklachten in gevaar werden gebracht. Ondanks zijn politieke aansprakelijkheid blijkt uit onderzoeken dat hij ofwel verbonden is met de heer Biden, ofwel een lichte leiding heeft, zowel nationaal als in de strijdtonelen die over het Electoral College zullen beslissen.

Na twee maanden grotendeels in beslag genomen door de oorlog in het Midden-Oosten, keert Biden deze week terug naar het campagnetraject met drie fondsenwervingen in de omgeving van Boston op dinsdag en een driedaagse reis naar Nevada en Californië dit weekend. Assistenten hebben de zorgen van bezorgde Democraten van de hand gewezen door te stellen dat zodra de keuze duidelijk is, weifelende Democratische en onafhankelijke kiezers naar Biden zullen terugkeren, zelfs als ze zich zorgen maken over zijn leeftijd, in plaats van Trump weer aan de macht te laten komen.

De president heeft Trump dinsdag aangevallen vanwege een radicale agenda als hij terugkeert naar zijn ambt. De heer Trump en zijn bondgenoten hebben onder andere gesproken over het vervolgen van politieke vijanden en voormalige Trump-assistenten die hem bekritiseerden; het elimineren van de bescherming van het ambtenarenapparaat voor veel overheidsfunctionarissen om hen persoonlijker loyaler aan hem te maken; het opzetten van detentiekampen voor illegale immigranten; het terugschroeven van de verplichtingen uit het NAVO-verdrag; en het leger de straat op sturen om de protesten te onderdrukken.

“Trump verbergt de bal niet eens meer”, zei Biden dinsdag tijdens een andere inzamelingsactie. ‘Hij vertelt ons wat hij gaat doen. Hij maakt er geen punt van.”

De heer Biden merkte op dat de heer Trump ‘vergelding’ heeft gezworen tegen vermeende vijanden, heeft beloofd de Affordable Care Act in te trekken, verdere beperkingen op abortus heeft gesteund en heeft gedreigd ‘ongedierte’ in Washington uit te roeien in taal die de president vergeleek met die in zijn toespraak. Duitsland in de jaren dertig tijdens de opkomst van Adolf Hitler en de nazi’s.

“Hij kwam niet eens opdagen bij mijn inauguratie”, merkte de president op. “Ik kan niet zeggen dat ik teleurgesteld was, maar hij kwam niet eens opdagen.” De heer Biden voegde eraan toe dat hij in 2020 81 miljoen stemmen kreeg – “bijna net zo oud als iemands leeftijd. Het is een hel om twee keer 40 te worden.”

Gn En Head