Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Biden vertelt donoren dat hij ‘niet zeker weet of ik in 2024 zou meedoen’ als Trump niet aan de race deelnamBoston
CNN

President Joe Biden vertelde dinsdag aan Democratische donoren dat hij er niet zeker van was dat hij op zoek zou gaan naar een nieuwe termijn als zijn voorganger Donald Trump zich niet kandidaat zou stellen voor het Witte Huis, een opmerkelijk openhartige beoordeling van zijn herverkiezingsredenen nu hij waarschijnlijk een herkansing ingaat met zijn presidentskandidaat. 2020 rivaal.

“Als Trump niet zou vluchten, weet ik niet zeker of ik dat wel zou doen”, zei hij, terwijl hij zei dat de Democraten “hem niet kunnen laten winnen.”

De opmerking, gemaakt tijdens een inzamelingsactie in een privéwoning buiten Boston, bood misschien wel de meest duidelijke reden tot nu toe voor Biden’s besluitvorming over herverkiezing. De opmerking suggereerde dat Biden misschien geen tweede termijn had gezocht als Trump niet had besloten zich opnieuw kandidaat te stellen.

Biden heeft zichzelf lange tijd gezien als de beste kans om het land te beschermen tegen een nieuwe Trump-regering, en heeft de komende verkiezingen opgevat als een verdediging van de democratie.

De opmerking kwam toen Biden dinsdag aan een fondsenwervende sprint begon, voorafgaand aan een dure herverkiezingsrace.

Biden is dinsdag headliner van drie fondsenwervers in de omgeving van Boston, de eerste van zeven evenementen tussen nu en maandag, en later deze maand staan ​​er nog meer gepland. Democratische functionarissen kijken vooruit naar wat volgens sommigen een campagne van een miljard dollar zou kunnen zijn, terwijl Biden zijn herverkiezing probeert te verkopen aan een publiek dat, althans voorlopig, sceptisch lijkt.

Biden nam het rechtstreeks op tegen Trump in de eerste van die inzamelingsacties en waarschuwde dat zijn voorganger “ons vertelt wat hij gaat doen. Hij maakt er geen punt van.”

‘Trump verbergt de bal niet eens meer. Hij vertelt ons wat hij gaat doen. Hij maakt er geen punt van”, zei Biden tegen donoren, aldus verslaggevers in de zaal.

Biden verwees naar de recente focus van Trump op het beëindigen van de Affordable Care Act, evenals naar de ‘ongedierte’-opmerking van de voormalige president. De voormalige president zei vorige maand in een toespraak in New Hampshire: “We zullen de communisten, marxisten, fascisten en radicaal-linkse schurken uitroeien die als ongedierte binnen de grenzen van ons land leven”, en waarschuwde dat “de echte dreiging niet is van radicaal-rechts. De echte dreiging komt van radicaal-links, en deze groeit elke dag.”

De president merkte op dat Trump niet kwam opdagen bij zijn inauguratie en zei onder meer: ​​“Ik kan niet zeggen dat ik teleurgesteld was, maar hij kwam niet eens opdagen.” Verslaggevers in de zaal zeiden dat dit tot gelach bij het publiek leidde.

Singer-songwriter James Taylor zal headliner zijn op een later evenement in de theaterwijk van Boston. Kaartjes voor ‘You’ve Got a Friend in Joe’ kosten tussen de $ 50 en $ 7.500. Twee andere evenementen in het gebied zullen nog eens miljoenen opleveren voor Biden’s oorlogskas tijdens de campagne.

Biden maakte tijdens de eerste fondsenwerving ook opmerkingen over de gijzelingsonderhandelingen tussen Israël en Hamas die vorige week mislukten, en riep op tot luide veroordeling van wat hij ‘het seksuele geweld van Hamas-terroristen’ noemde.

“Laat ik glashelder zijn: de weigering van Hamas om de resterende jonge vrouwen vrij te laten is wat deze deal verbrak en een einde maakte aan de pauze in de gevechten. Iedereen die nog steeds door Hamas wordt gegijzeld, moet onmiddellijk naar zijn families worden teruggestuurd. We gaan niet stoppen”, zei hij.

De president doet een laatste poging om contant geld binnen te halen vóór het einde van de rapportagedeadline van de maand. Hij zal dit weekend in Los Angeles zijn voor een tweetal Hollywood-inzamelingsacties, waaronder een met een dosis sterrenkracht van Stephen Spielberg, Shonda Rhimes en Rob Reiner, georganiseerd door decorateur van de sterren Michael Smith en zijn echtgenoot James Costos, een voormalige Amerikaanse ambassadeur in Spanje.

Afgelopen kwartaal meldden Biden en de Democraten dat ze 71 miljoen dollar hadden ingezameld voor zijn herverkiezing – een solide cijfer dat zijn potentiële Republikeinse rivalen ver overtrof, maar op dit punt in hun herverkiezing achterbleef bij de presidenten Donald Trump en Barack Obama.

Campagnefunctionarissen zeggen dat het tempo van de fondsenwerving is toegenomen. November was de grootste maand voor donaties aan de basis sinds Biden in het voorjaar zijn herverkiezing aankondigde, zei een functionaris.

Tot nu toe gebruikt de campagne dat geld in televisiereclame – ze wordt uitgezonden met een advertentieaankoop van 25 miljoen dollar om de berichtgeving te testen en te proberen de herverkiezing van de president positief te bepleiten. Sommige advertenties zijn uitgezonden tijdens belangrijke NFL-wedstrijden.

Biden’s herverkiezingsinspanningen hebben volgens gegevens van AdImpact een record gevestigd op het gebied van advertentie-uitgaven buiten het jaar door een zittende partij, waarbij sinds begin 2023 meer dan 45 miljoen dollar is uitgegeven aan pro-Biden-advertenties.

De recordinvestering in vroege reclame komt van een reeks groepen die de herverkiezing van Biden ondersteunen: Bidens eigen campagne, die ongeveer $ 11,3 miljoen heeft uitgegeven; een geallieerd comité met de DNC, dat ongeveer $ 5,4 miljoen heeft uitgegeven; een gezamenlijke fondsenwervingscommissie, die ongeveer $ 8,2 miljoen heeft uitgegeven; een geallieerde super-PAC, die ongeveer $19,8 miljoen heeft uitgegeven; plus ruim een ​​miljoen van andere, kleinere groepen.

Het totaal tot nu toe, ruim 45 miljoen dollar en stijgend, is meer dan Trump en zijn bondgenoten in 2019 aan reclame hebben uitgegeven, ongeveer 36,5 miljoen dollar, en veel meer dan Obama’s netwerk in 2011 heeft uitgegeven, ongeveer 7,3 miljoen dollar.

Met zijn aanzienlijke vroege investeringen heeft Biden’s herverkiezingsinspanning zich gericht op belangrijke mediamarkten in bekende strijdtonelen – Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, Georgia en Nevada.

Vooral vier mediamarkten hebben een groot deel van de pro-Biden-advertentiedollars aangetrokken: Atlanta, de topmarkt, waar Bidens netwerk ongeveer $ 5,3 miljoen heeft uitgegeven; Philadelphia, waar ze ongeveer $ 5,1 miljoen hebben uitgegeven; Phoenix, waar ze ongeveer $ 4,2 miljoen hebben uitgegeven; en Detroit, waar ze bijna $ 4 miljoen hebben uitgegeven.

Las Vegas ($2,9 miljoen), Milwaukee ($2,5 miljoen) en Pittsburgh ($1,9 miljoen) zijn de andere topmarkten waar Biden’s operatie meer dan $1 miljoen heeft uitgegeven.

Onlangs heeft de Biden-campagne de gezondheidszorg tot een focus van haar berichtgeving gemaakt, en momenteel wordt er een spot van 60 seconden uitgezonden in acht verschillende staten, de bovengenoemde slagvelden plus North Carolina, waarin een voormalige kinderverpleegkundige te zien is die kritiek uit op de gezondheidszorg van de Trump-regering. beleid.

In navolging van die focus zenden de Biden-campagne en DNC momenteel ook een advertentie uit in verschillende strijdtonelen, waaronder Pennsylvania, Georgia en Nevada, waarin de inspanningen van de regering om de kosten van geneesmiddelen op recept te verlagen worden benadrukt.

De campagne begon ook met het uitbreiden van de bezetting in belangrijke staten die vroeg stemden, waarbij deze week een staatsdirecteur in South Carolina werd aangekondigd, wat een vroege test zal zijn voor de steun van Biden onder de zwarte kiezers.

Tot nu toe heeft de campagne echter een relatief eenvoudige operatie uitgevoerd – wat volgens ambtenaren opzettelijk is omdat ze de middelen voor volgend jaar willen behouden.

Gn En Head