Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Bevrijde Thaise gijzelaar keert in emotionele hereniging terug naar huis na de vrijlating van Hamas


DONPILA, Thailand – Juichende familieleden verdrongen zich in de straten van dit landelijke Thaise dorp, terwijl ze vredestekens lieten zien terwijl ze wachtten op de terugkeer van een jonge lokale inwoner naar een uithoek van de wereld die onverwachts betrokken was bij de oorlog in het Midden-Oosten.

Anucha Angkaew, een 28-jarige arbeidsmigrant, was eindelijk thuis.

Als een van de zeventien Thaise gijzelaars die terugkeerden uit Israël nadat hij door Hamas was vrijgelaten tijdens de wapenstilstand die een week duurde, werd hij donderdag begroet door tientallen familieleden toen hij terugkeerde in de noordoostelijke provincie Udon Thani. Zijn oom tilde hem triomfantelijk uit zijn auto toen deze ‘s avonds stopte.

Toen Anucha de volgende dag met zijn 7-jarige dochter in het huis van zijn ouders zat, werd er een touwtje om zijn pols gebonden in een Thais ritueel dat bedoeld was om geluk te behouden.

Anucha, die ruim zeven weken werd vastgehouden, vertelde vrijdag in een interview aan NBC News dat hij geen hoop had dat hij zou worden vrijgelaten. Hij zei weinig over zijn tijd in gevangenschap, maar beschreef het als ‘een echte marteling’.

Anucha’s vader, Pornchai Angkaew, zei dat hij “nooit had gedacht dat ik mijn zoon terug zou krijgen.”

“Ik ben zo blij dat ik het niet onder woorden kan brengen”, zei hij vrijdag door tranen heen.

Anucha Angkaew, een gijzelaar die onlangs door Hamas is vrijgelaten, wordt donderdag begroet bij zijn aankomst in zijn dorp in de provincie Udon Thani in Thailand.NBC-nieuws

In totaal zijn 23 Thaise gijzelaars vrijgelaten, waaronder zes die maandag naar Thailand zouden terugkeren, terwijl negen anderen nog steeds in gevangenschap zitten, aldus het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken. De regering zegt dat zij haar inspanningen zal voortzetten om de resterende gijzelaars te bevrijden.

Thailand is een van Israëls grootste bronnen van buitenlandse arbeidskrachten; vóór de oorlog werkten ongeveer 30.000 Thais vooral in de landbouwsector van het land. Arbeidsmigranten als Anucha krijgen veel hogere lonen dan ze zouden kunnen vinden in de armere, landelijke gebieden van Thailand die ze hun thuis noemen, waar hun gezinnen vaak afhankelijk zijn van hun inkomen.

Thais vormden de grootste groep buitenlandse gijzelaars die door Hamas in beslag werden genomen tijdens hun aanval op Israël op 7 oktober. Bij de aanval kwamen ook negenendertig Thai om het leven, een van de hoogste dodentol in het buitenland.

Anucha had eerder een emotionele hereniging gehad met zijn vrouw en andere familieleden op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, waar hij met de andere gijzelaars uit Tel Aviv arriveerde, gekleed in witte T-shirts met de Thaise en Israëlische vlaggen.

Op een persconferentie vroegen ze om een ​​moment stilte ter ere van de 39 Thais die waren omgekomen.

“Ik wil onze moed schenken aan de resterende Thaise gijzelaars die nog steeds in gevangenschap zitten”, zei Uthai Saengnuan, een vertegenwoordiger van de groep, tegen verslaggevers.

De gijzelaars werden vergezeld door de Thaise minister van Buitenlandse Zaken Pranpree Bahiddha-Nukara, die eerder deze week naar Israël was gevlogen. Premier Srettha Thavisin verwelkomde hen ook weer via een videogesprek.

Thaise arbeiders die door Hamas waren gegijzeld, arriveerden donderdag in Bangkok. Lillian Suwanrumpha / AFP – Getty Images

Anucha, die al bijna twee jaar op een avocadoplantage in het zuiden van Israël werkte, had zijn inkomsten teruggestuurd naar Thailand om een ​​huis te bouwen voor zichzelf, zijn vrouw en hun dochter.

Hij zei dat hij opgewonden was om het huis, dat hij ontwierp en zijn vader bouwde, voor de eerste keer te zien.

‘Ik heb het alleen op het nieuws gezien’, zei hij.

Anucha heeft geen plannen om opnieuw naar het buitenland te gaan voor werk in Israël of waar dan ook, en zegt dat hij liever thuis blijft bij zijn kind.

‘Ik kom thuis,’ zei hij. “Ik ga nergens heen.”

Nat Sumon en Kyle Eppler deden verslag vanuit Donpila, Thailand, en Jennifer Jett uit Hong Kong.

Gn En Head