Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Beurs vandaag: live updates


Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 1 december 2023.

Brendan Mcdermid | Reuters

De aandelenkoersen daalden maandag, omdat beleggers zich afvroegen of de markt na vijf opeenvolgende winnende weken op de zaken vooruit liep.

De Dow Jones Industrieel gemiddelde verloor 41,06 punten, of 0,11%, om te sluiten op 36.204,44. De S&P500 daalde met 0,54% naar 4.569,78. De Nasdaq-composiet daalde met 0,84% naar 14.185,49 doordat beleggers Big Tech-aandelen verkochten, die dit jaar de koploper waren in de marktwinsten.

Terwijl de aandelen stagneerden, stegen bitcoin en goud om de week te beginnen. Bitcoin passeerde de grens van $41.000 en bereikte een hoogste punt in 19 maanden, terwijl goud het hoogste nominale intraday-niveau ooit bereikte.

Marathon digitaal En Oproerplatforms elk steeg met meer dan 8% naarmate Bitcoin vorderde. MicroStrategie En Muntbasis voegde respectievelijk 6,7% en 5,5% toe.

Alaska Airgroep daalde met 14,2% nadat het ermee instemde om rivaliserende Hawaiian Airlines over te nemen voor $ 1,9 miljard. De verhuizing maakt deel uit van de inspanningen van Alaska om uit te breiden langs de westkust.

De bewegingen van maandag markeren een terugval na een sterke periode op de markt. Technologieaandelen hadden het moeilijk tijdens de sessie. Nvidia daalde met 2,7%, terwijl Microsoft En Meta elk verloor meer dan 1%.

“Spijsvertering is het woord van de dag”, zegt Tom Hainlin, senior beleggingsstrateeg bij US Bank Asset Management. “De sectoren die het vandaag de dag moeilijk hebben, zijn feitelijk de sectoren die de markt het grootste deel van elf maanden hebben gedragen.”

De brede S&P 500 noteerde vrijdag de hoogste slotkoers sinds maart 2022, waarmee de winst sinds het begin van het jaar op bijna 20% kwam. De blue-chip Dow Jones is dit jaar ruim 9% gestegen, terwijl de technologie-zware Nasdaq Composite in 2023 met 35% is gestegen.

Alle drie de indices beleefden afgelopen vrijdag hun vijfde opeenvolgende positieve week. Het was de eerste wekelijkse winstreeks van die lengte sinds 2021 voor de Dow Jones.

Het herstel van de aandelen sinds oktober kwam doordat beleggers er steeds meer op rekenden dat de Federal Reserve volgend jaar de rente zou gaan verlagen. Beleggers bleven vorige week bij deze overtuiging, zelfs toen Fed-voorzitter Jerome Powell de verwachtingen over renteverlagingen probeerde te temperen, omdat hij zei dat het “voorbarig” is om te anticiperen op versoepeling van het beleid.

November was de beste maand voor de Dow Jones met 30 aandelen sinds oktober 2022. De S&P 500 en Nasdaq Composite boekten beide hun grootste maandelijkse winst sinds juli 2022.

Gn En Head