Skip to content


Bayern München is eerst gewend. Maar een tweede strafschop, gegeven tijdens de tweede bezichtiging, zorgde ervoor dat ze op zondag de tweede plaats behaalden en tweede in de ranglijst na een verdiend verlies tegen Bayer Leverkusen.

Na de overtuigende overwinning van Borussia Dortmund op zaterdag had Bayern de overwinning nodig om terug te keren naar de top voorafgaand aan de interlandpauze en de ontmoeting met BVB die daarop volgt. Maar ze zagen er niet uit alsof ze het wisten. De thuisploeg schoot in de vroege stadia naar voren, met Jeremie Frimpong die constant collega-speedster Alphonso Davies uitdaagde langs de linkerkant van Bayern.

Maar terwijl Leverkusen niets van hun kansen maakte, profiteerde Bayern volop van hun eerste. Leon Goretzka leunde achterover en bood Joshua Kimmich een duidelijk zicht op het doel van net binnen het strafschopgebied. De lage drive van Kimmich was op doel, maar werd pas echt dodelijk dankzij een tik van de schoen van Leverkusen-verdediger Odilon Kossounou. Eén schot, één doelpunt, 1-0.

Desalniettemin had Julian Nagelsmann genoeg gezien voor een drievoudige wissel bij de rust. Maar het was niet genoeg om Bayern uit hun traagheid te wekken en ze werden uiteindelijk na 55 minuten afgestraft door hun gastheren. Nadat hij door de scheidsrechter een gele kaart had gekregen voor het duiken in het strafschopgebied, gooide Amine Adli zijn laars op de grond. Enkele seconden later werd duidelijk waarom, want herhalingen voor de VAR toonden aan dat Benjamin Pavard op genoemd schoeisel had getrapt in het strafschopgebied. Exequiel Palacios rolde de penalty binnen en herstelde de pariteit.

Een van die wisselspelers in de rust, Jamal Musiala, toonde uitbarstingen van dreiging, maar toch werkten de kampioenen. En toch kwam Leverkusen. Adil kwam opnieuw vrij, ging opnieuw onderuit, kreeg opnieuw een gele kaart en, opnieuw werd de beslissing na een VAR-review terecht teruggedraaid. Opnieuw sloeg Palacios langs Sommer.

Ondanks een late golf van inspanningen hebben Nagelsmann en zijn team twee weken de tijd om na te denken over een derde Bundesliga-nederlaag van het seizoen. Dortmund, de volgende bezoekers van Bayern op 1 april, heeft er zes verloren. Maar volgens de enige maatstaf die er echt toe doet, punten, leidt Dortmund nu. Verleng dat ene punt naar vier volgende time-out en Bayern zou er misschien uit kunnen springen. Of misschien niet.

Meer om te volgen…


dw En