Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Arrestatie wegens moord op drie daklozen, zegt LAPD; verdachte verbonden aan fatale schietpartij bij overval in San Dimas


LOS ANGELES (KABC) – De verdachte van de drie dodelijke schietpartijen op daklozen in Los Angeles is geïdentificeerd als een man die al in hechtenis zat nadat hij eerder deze week was gearresteerd in verband met de moord op een inwoner van San Dimas die werd neergeschoten tijdens een vervolgoverval, zo maakten de autoriteiten zaterdag bekend.

De verdachte – geïdentificeerd als Jerrid Joseph Powell, 33 – werd zaterdag formeel gearresteerd voor de moord op de drie ongehuisveste mannen, die werden neergeschoten terwijl ze alleen op een trottoir of een steegje sliepen, zei politiechef Michel Moore van Los Angeles op een middag. nieuws conferentie.

Powell zat al in hechtenis voor de moord op San Dimas die dinsdagavond plaatsvond tijdens de daaropvolgende overval, aldus de politie.

In dat geval zou Powell de 42-jarige Nicholas Simbolon, een medewerker van het Los Angeles County Chief Executive Office, gevolgd hebben van een laadstation in West Covina naar zijn huis. Daar beroofde hij hem en schoot hem neer, waarna hij vluchtte, zeiden de autoriteiten.

De verdachte van de dodelijke schietpartij zou de man naar huis hebben gevolgd van West Covina naar San Dimas

De verdachte van de fatale schietpartij zou de man hebben gevolgd van West Covina naar San Dimas

“In de loop van ons onderzoek naar onze moorden hebben we het voertuig kunnen identificeren waarvan we denken dat het verband hield met alle drie de moorden, als hetzelfde voertuig dat meneer Powell gebruikte bij de moord op meneer Simbolon”, aldus Moore.

Sheriff Robert Luna uit Los Angeles County zei dat leden van de politie van Beverly Hills woensdagavond een verkeerscontrole op Powells voertuig hadden uitgevoerd en dat Powell donderdag vroeg werd gearresteerd. Luna zei dat zijn voertuig werd opgespoord door een van de automatische kentekenscanners van de stad.

“Als we dat bord niet in het systeem hadden ingevoerd, zou deze persoon, die volgens ons verantwoordelijk is voor ten minste vier moorden, daar rondlopen en opnieuw beledigd zijn”, zei Luna.

Een pistool dat uit Powells voertuig werd teruggevonden, was volgens Moore hetzelfde wapen dat bij de drie moorden werd gebruikt.

Chronologie van moorden

De eerste moord op daklozen vond zondag rond 03.00 uur plaats in blok 800 van West 110th Street, gevolgd door een tweede omstreeks 05.00 uur op maandag in blok 800 van East Seventh Street, en nog een om 14.30 uur op woensdag op South Avenue 18 en South Pasadena. Avenue, zei Moore.

“Het was huiveringwekkend, en ik ben al meer dan vier decennia in dit werk bezig”, zei Moore. “De koelbloedige manier waarop hij naar voren loopt en dit individu zonder enige aarzeling en zonder interactie neerschiet, en vervolgens die locatie verlaat.”

Volgens het hoofd en de medische onderzoeker van de provincie was het slachtoffer van de schietpartij van zondag de 37-jarige Jose Bolanos. Maandag werd de 62-jarige Mark Diggs gedood. Het slachtoffer van de schietpartij woensdag was een 52-jarige man, maar zijn naam werd geheim gehouden in afwachting van kennisgeving aan familieleden.

Volgens getuigen en ambtenaren van de sheriff werd Simbolon dinsdag door zijn vrouw gevonden in zijn Tesla in de garage van het huis, met een schot in het bovenlichaam. Paramedici verklaarden hem ter plaatse dood.

De sheriff zei dat er geen verband bestaat tussen de vier moorden, en dat er geen verband bestaat tussen Powell en Simbolon.

“Een moordenaar die op de ongehuisvesten jaagt”

De officier van justitie van Los Angeles County, George Gascón, zei dat zijn staf maandag aan verdere aanklachten zou werken.

“De inwoners van Los Angeles County kunnen vandaag opgelucht ademhalen. Zodra een zaak is voorgelegd, zal ons team ervoor zorgen dat gerechtigheid wordt gediend”, aldus Gascón.
De autoriteiten zeiden dat ze de mogelijkheid niet kunnen uitsluiten dat Powell mogelijk andere misdaden heeft gepleegd.

“Gezien zijn criminele verleden is hij hier niet pas een week geleden mee begonnen”, zei Luna. Ze spoorden iedereen met relevante informatie over Powell aan om contact op te nemen met de politie of de sheriff.

De moorden wekten angst onder de grote daklozenbevolking van de stad, en Bass drong er bij mensen zonder huis op aan om niet alleen buiten te slapen en in plaats daarvan gezelschap of onderdak te zoeken.

“Dit nieuws is verwoestend voor onze stad”, zei Bass vrijdag. “Leven op straat weten we al, het is gevaarlijk. We weten al dat er elke dag vier tot vijf mensen op straat sterven door verschillende oorzaken, en geweld is daar zeker een van. Maar ik wil heel duidelijk zijn over waar we vandaag mee te maken hebben. Dit is een moordenaar die het op de ongehuisvesten jaagt.”

De Los Angeles Homeless Services Authority heeft haar Augmented Winter Shelter Program geactiveerd in een poging om extra veiligheid te bieden aan niet-gehuisveste personen, door het programma te verlengen tot en met maandagavond.

Dit betekent dat het programma, naast traditionele onderkomens op vaste locaties in de stad en elders in Los Angeles County, extra tijdelijke huisvestingsopties zal bieden, meestal met behulp van motelvouchers.

ABC News en City News Service hebben bijgedragen aan dit rapport.

Gn En Head