Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Anschlag op Weihnachtsmarkt geplant? Mann bleibt in Gewahrsam | NDR.de – Nachrichten – Nedersaksen


Status: 01.12.2023 14:21 Uhr

De National Crime Agency in Nedersaksen heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de NDR en WDR naar islamistische gebeurtenissen. De man wordt ervan verdacht dat er een terroristische aanslag zal plaatsvinden. Er is onrust bij de politie.

van Florian Flade (WDR) en Reiko Pinkert (NDR)

Soul of the Anschlags könnte nach Informationen von NDR en WDR möglicherweise der Weihnachtsmarkt in Hannover gewesen sein. Dat “we niet kunnen wachten om het te zien”, zegt een spreker van de Nedersaksen Landescriminalamts (LKA) op de Freitag der Deutschen Presse-Agentur. De minister van Binnenlandse Zaken van Niedersachsen, Daniela Behrens (SPD), sprak over de Donnerstagabend gegenüber NDR Niedersachsen, man habe zwar keine Anhaltspunkte für concrete Anschläge in Niedersachsen, aber die vorliegendnisse hätten hätten die Sicherheitsbehörden dazu, de 20-Jährigen in Präventivgewahrsam zu nehmen .

De 20-jarige Irakezen uit Saksen-Anhalt werden gevierd in Helmstedt. Belangrijk om te weten is dat de Erkenntnissen erkend worden door hun eigen islamisten. Het is daarom noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen, aangezien ook de onderdrukking van de terreurcampagne ‘Islamitische Staat’ (IS) een punt van zorg is.

Islamistisch werd gevierd op 21 november

Op de dag van de Gefahrenabwehr zat de man op 21 november tijdens de LKA in politiehechtenis. “De periode van twintig jaar zal de basis bepalen voor het juridische beheer van de wet op het politiebureau. We zullen in de toekomst van de Duitse regering een duidelijk begrip blijven hebben van het Landescriminalamt Niedersachsen”, aldus een LKA-Sprecher.

Algemene Bundesanwaltschaft ermittelt

Mittlerweile de Generalbundesanwalt in de wegen van Karlsruhe kunnen een terroristische organisatie in die herfst en de woning van de mannen tijdens dergelijke lassen ontmantelen. Een gesprek tussen de twee mensen is geen kwestie van zorg voor hun toekomstige gezondheid.

Ook de politie is van harte welkom en aanwezig, zo ook de Innenministerin Behrens van Nedersaksen. Die mensen in Nedersaksen hebben weinig angst, ze leven op een kerstmarkt, dus ze zijn ministers.

Haldenwang: “Gefahr so ​​hoch wie lange nicht mehr”

Ik heb de president van de Bundesamtes für Verfassungsschutz (BfV), Thomas Haldenwang, gewaarschuwd voor de islamistische Gewalt. “De ervaring is echt en zoveel meer”, zei Haldenwang. Tijdens de Nahost-Konflikt en tijdens de Koran-Verbrennungen in Zweden is er de Stimmung in de islamistische Szene herezulande deutlich aufheizt. “We werken met grote zorg, met de nodige plannen om de veiligheid van onze kinderen en Joden, ons Israëlische onderwijs en onze duurzame ontwikkeling te garanderen”, legt Haldenwang uit.

Videos

Politievoertuig voor een gebouw.  © Schermafbeelding

1 minuut

Een inval in de omgeving van de Islamitische Centra van Hamburg is stattgefunden. Nog één persoon houdt zich bezig met verdachte personen. 1 minuut

Kleine fabrieken offenbar Anschlag in Leverkusen

In de eerste plaats bevonden zich in Noordrijn-Westfalen en Brandenburg twee kleine islamisten onder terreurverdachten die werden geïdentificeerd als IS-sympathisanten tijdens het 15e jaar van hun Duits-Afghaanse en 16e jaar van het Russische leger. Beiden zullen betrokken worden bij een chatgroep met het oog op hun nietigverklaring met laster en merkboodschappen op een kerstmarkt in Leverkusen.

Laut BKA deutschlandweit meer als 480 Gefährder

Het Federale Strafhof (BKA) is verantwoordelijk voor ruim 480 personen in Duitsland die als islamistische Gefährder zijn afgerekend. Ik zal blij zijn je binnenkort te zien. Deze islamisten zijn er zeker van dat ze nog steeds in deze helft hier wonen en dat ze vrij zijn om te leven, dat de andere helft gelukkig zal zijn in hun leven in Ausland.

Zahl der Verfahren heeft zich snel ingedekt

De scherpe veroordeling van islamistische terroristen komt tot uiting in de Zahl der vom Generalbundesanwalt eingeleiteten Ermittlungsverfahren breder: Zwischen Anfang Januar und Ende September dieses Jahres wurden federalweit 356 Verfahren mit Bezug zum Islamisten Terrorismus von der Karlsruher Behörde eingeleitet. Daarom gaat het zo snel dat vallen een probleem wordt. De Generalbundesanwalt ermittelt wegen Mitgliedschaft of Unterstützung terroristische Vereinigungen, hoe dan ook in het bijzonder Fällen auch wegen der Vorbereitung von terroristen Straftaten.

Meer informatie

Polizisten durchsuchen bij een Razzia das Islamische Zentrum Salman Farsi Moschee in Hannover.  © TNN/dpa

Deze inspanningen richten zich op andere aspecten van het milieu in Hannover. Zie de antwoorden aan de Terror Organization. (16.11.2023) meer

Geniet van uw tijd thuis

Der Braunschweiger Dom von oben.  © NDR Foto: Julius Matuschik

8 minuten

Was gevestigd in de Ihrer-regio, wacht op de Mitschnitt om 15.00 uur Regional-Nachrichten op NDR 1 Niedersachsen. 8 minuten

Dit thema in het programma:

Hallo Nedersaksen | 30.11.2023 | 19.30 uur

NDR-logo

Gn DE germ