Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Amerikaanse vrouw gedood door haai tijdens paddleboarden op de Bahama’s


  • Door Bernd Debusmann jr
  • BBC News, Washington

Onderschrift afbeelding,

Mensen verzamelden zich bij een pier vlakbij de plaats van de haaienaanval op de Bahama’s.

Volgens de lokale politie is maandag een Amerikaanse vrouw gedood door een haai tijdens het paddleboarden op de Bahama’s.

Het ongeïdentificeerde 44-jarige slachtoffer uit Boston werd aangevallen op minder dan anderhalve kilometer van de kust van het eiland New Providence, waar de Bahamaanse hoofdstad Nassau ligt.

Een mannelijk familielid dat met haar in het water lag, bleef ongedeerd.

Volgens het International Shark Attack File zijn er vorig jaar wereldwijd 57 niet-uitgelokte aanvallen van haaien geregistreerd.

Op een persconferentie op maandag vertelde sergeant Desiree Ferguson, woordvoerder van de politie van de Royal Bahamas, aan verslaggevers dat een badmeester van het nabijgelegen resort Sandalen het incident zag en zich haastte om te helpen.

Het slachtoffer werd teruggebracht naar de kust en reanimatie werd toegepast, maar werd ter plaatse dood verklaard.

Volgens sergeant Ferguson liep ze “ernstige verwondingen op aan de rechterkant van haar lichaam, inclusief het heupgebied en ook haar rechter bovenste ledemaat”.

Het is onduidelijk welke soort haai de vrouw heeft aangevallen. De BBC heeft contact opgenomen met de politie van de Royal Bahamas voor commentaar.

Het incident vond plaats slechts enkele dagen nadat een Mexicaanse vrouw die met haar jonge dochter aan het zwemmen was, werd gedood nadat ze door een haai in haar been was gebeten aan de Pacifische kust van het land.

Er hebben zich ook verschillende andere recente incidenten voorgedaan op de Bahama’s.

Vorige maand werd volgens de lokale politie een 47-jarige Duitse vrouw vermist nadat ze een haai had ontmoet. Bij een ander incident in juni moest een been van een Amerikaanse vrouw worden geamputeerd nadat ze tijdens het duiken door een haai was aangevallen.

Uit statistieken van het in Florida gevestigde International Shark Attack File blijkt dat er sinds 1749 slechts ongeveer 32 niet-uitgelokte haaienaanvallen zijn gerapporteerd op de Bahama’s.

Volgens het dossier bedraagt ​​de kans om door een haai te worden gedood wereldwijd ongeveer 1 op 4,3 miljoen.

Er waren in 2022 wereldwijd 57 bevestigde niet-uitgelokte haaienaanvallen, evenals 32 uitgelokte aanvallen. Surfers en anderen die betrokken waren bij boardspots waren goed voor 35% van de gevallen, vergeleken met 43% voor zwemmers en steltlopers.

Videobijschrift,

Bekijk: Moment waarop een haai een man aanvalt in een kajak voor de kust van Hawaï

Gn En Head