Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Amerikaanse moslims beloven Biden in 2024 te zullen dumpen vanwege zijn standpunt over de oorlog tussen Israël en Gaza | Nieuws


Moslims in belangrijke staten lanceren de #AbandonBiden-campagne vanwege de weigering van de Amerikaanse president om op te roepen tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Amerikaanse moslimleiders in verschillende cruciale staten hebben zaterdag beloofd hun gemeenschappen te zullen verenigen tegen het bod van president Joe Biden voor herverkiezing vanwege zijn standvastige steun aan de Israëlische oorlog in Gaza.

De #AbandonBiden-campagne begon toen moslim-Amerikanen uit Minnesota op 31 oktober de oproep van Biden eisten voor een staakt-het-vuren, en heeft zich verspreid naar Michigan, Arizona, Wisconsin, Pennsylvania en Florida.

“Deze #AbandonBiden 2024-conferentie speelt zich af tegen de achtergrond van de komende presidentsverkiezingen van 2024 en het besluit om de steun aan president Biden in te trekken vanwege zijn onwil om op te roepen tot een staakt-het-vuren en onschuldigen in Palestina en Israël te beschermen”, vertelde de groep aan het Amerikaanse nieuwscentrum. Axios in een verklaring.

Tegenstand van hun aanzienlijke moslim- en Arabisch-Amerikaanse bevolking zou een uitdaging kunnen vormen voor de vooruitzichten van het Electoral College van de president bij de komende verkiezingen.

De Amerikaanse president en de vice-president worden gekozen door een groep ‘kiezers’ die in de meeste gevallen worden gekozen door politieke partijen in die staat.

“We hebben geen twee opties. We hebben veel opties”, zei Jaylani Hussein, directeur van de Minnesota Council on American-Islamic Relations (CAIR) afdeling, op een persconferentie in Dearborn, Michigan, toen hem werd gevraagd naar Biden-alternatieven.

De Amerikaanse politiek wordt gedomineerd door twee partijen – de Democraten en de Republikeinen – maar onafhankelijke kandidaten kunnen zich ook kandidaat stellen voor het presidentschap.

Voormalig Harvard-professor en vooraanstaande zwarte filosoof Cornel West, die zich kandidaat stelt als onafhankelijke kandidaat, heeft opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza en heeft de Israëlische bezetting van Palestina veroordeeld. Jill Stein, die meedoet aan de race op het platform van de Groene Partij, heeft ook opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza. Zowel in 2016 als in 2012 was zij kandidaat.

De toestroom van particuliere donaties die het Amerikaanse politieke systeem binnenstromen, betekent echter dat onafhankelijke kandidaten met kleinere financiering minder kans hebben op electoraal succes vergeleken met kandidaten van de twee grote partijen.

Amerikaanse en Israëlische functionarissen hebben de druk voor een permanente stopzetting van de gevechten afgewezen, waarbij de Amerikaanse vice-president Kamala Harris zaterdag in navolging van Biden zei dat Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen.

Sinds 7 oktober zijn in Gaza minstens 15.207 Palestijnen gedood. In Israël bedraagt ​​het officiële dodental ongeveer 1.200.

Volgens de laatste gegevens van het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Palestijnse regering hebben Israëlische aanvallen op 23 november meer dan de helft van de huizen in Gaza beschadigd.

Vrijdag hernieuwde Israël zijn bombardement op Gaza na een wapenstilstand van zeven dagen, waarbij vluchtelingenkampen werden aangevallen en de resterende ziekenhuizen overweldigd raakten. De afgelopen 24 uur zijn minstens 700 mensen omgekomen bij meedogenloze Israëlische bombardementen.

‘Niet Trump’

Moslim-Amerikanen zeiden dat ze niet verwachtten dat de voormalige president Donald Trump hun gemeenschap beter zou behandelen als hij herkozen zou worden, maar zagen het weigeren van Biden-stemmen als hun enige manier om het Amerikaanse beleid vorm te geven.

“We steunen Trump niet”, zei hij, eraan toevoegend dat de moslimgemeenschap zou beslissen hoe ze andere kandidaten zou interviewen.

Het valt nog te bezien of moslimkiezers zich massaal tegen Biden zouden keren, maar kleine verschuivingen in de steun zouden een verschil kunnen maken in de staten die Biden in 2020 met kleine marges won.

Uit een recent onderzoek bleek een aanzienlijke afname van de steun van Biden onder Arabische Amerikanen, van een substantiële meerderheid in 2020 naar slechts 17 procent.

Deze verschuiving zou een cruciaal effect kunnen hebben in staten als Michigan, waar Biden de overwinning met 2,8 procentpunten veiligstelde en Arabische Amerikanen 5 procent van de stemmen uitmaken, aldus het Arab American Institute.

Onder het grote publiek blijkt uit opiniepeilingen dat de meeste Amerikanen voorstander zijn van een einde aan de Israëlische oorlog in de belegerde enclave.
Gn En Head