Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Alaska Air koopt concurrent Hawaiian voor 1,9 miljard dollar


3 december (Reuters) – Alaska Air Group Inc (ALK.N) zei zondag dat het Hawaiian Holdings Inc (HA.O) zou overnemen voor $1,9 miljard, inclusief schulden, en een weddenschap zou plaatsen op een in moeilijkheden verkerende luchtvaartmaatschappij met lucratieve routes als Amerikaanse antitrusttoezichthouders strijd tegen de consolidatie in de sector.

Alaska Air zei dat het $18 per aandeel in contanten zou betalen, bijna vier keer de slotkoers van Hawaiian op vrijdag. De maar liefst premie weerspiegelde hoe gehavend de aandelen van Hawaiian waren. De bosbranden in Maui, de hoge brandstofkosten en problemen met het terugroepen van straalmotoren bij sommige Airbus SE (AIR.PA)-vliegtuigen van Hawaii hebben bijgedragen aan zware verliezen en een daling van de aandelenkoers met 65% in de afgelopen twaalf maanden.

De deal zal ongetwijfeld veel aandacht van de antitrustautoriteiten opleveren, aangezien Amerikaanse toezichthouders de door JetBlue Airways Corp (JBLU.O) voorgestelde overname van Spirit Airlines Inc (SAVE.N) ter waarde van 3,8 miljard dollar voor de rechter aanvechten.

Antitrusthandhavers staan ​​wantrouwig tegenover fusies tussen kleine luchtvaartmaatschappijen, ondanks dat 80% van de Amerikaanse luchtvaartsector in handen is van vier spelers: United Airlines (UAL.O), American Airlines (AAL.O), Delta Air Lines (DAL.N) en Southwest Airlines (LUV.N). Ze slaagden erin JetBlue in juli zover te krijgen dat ze een drie jaar oude alliantie met American Airlines opzegden.

De samenwerking met Hawaiian zou Alaska Air, ter waarde van 5,1 miljard dollar, controle geven over meer dan 50% van de markt voor vluchten naar Hawaï naar een van ‘s werelds populairste toeristische bestemmingen.

“Dit is waar mensen tijd en vakantie willen doorbrengen en bruiloften en jubilea willen vieren. Dit is iets waarvan we denken dat het de komende jaren sterk zal blijven”, zei Ben Minicucci, CEO van Alaska Air, in een interview.

Hij sprak zijn vertrouwen uit dat de toezichthouders de deal eind 2024 zouden goedkeuren, omdat de twee luchtvaartmaatschappijen elkaar overlappen in slechts 12 van de 1.400 vluchten die ze gezamenlijk uitvoeren.

Alaska Air verdedigde ook zijn premiumaanbod van 270% als een koopje, en merkte op dat de deal Hawaiian op 0,7 keer de jaarlijkse omzet waardeert, ver onder het sectorgemiddelde van 1,7 keer. Het voegde eraan toe dat het een jaarlijkse besparing van minimaal $ 235 miljoen verwacht.

Alaska Air benaderde Hawaiian om een ​​mogelijke samenwerking tijdens de zomer te bespreken, zeiden mensen die bekend waren met de zaak.

Hawaiian boekte in de eerste negen maanden van 2023 een nettoverlies van $159,3 miljoen, minder dan de $189,9 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. De bosbranden in Maui leidden tot minder luchtverkeer, een piek van 4% in de vliegtuigbrandstofkosten weegt op de verliezen, en problemen met motoren van Pratt & Whitney van RTX Corp (RTX.N) hebben een deel van zijn Airbus A321neo-vloot aan de grond gehouden.

In een beleggerspresentatie merkte Alaska Air op dat Hawaiian al vóór deze problemen een lange geschiedenis van winstgevendheid had, waarbij de operationele marges tussen 2010 en 2019 schommelden in procenten van het midden van de tienerjaren.

De deal zal naar verwachting binnen de eerste twee jaar hoge eencijferige winstwinsten genereren voor Alaska Airlines zonder materiële gevolgen voor de balanscijfers op de lange termijn, aldus het bedrijf.

Na het buiten gebruik stellen van de Airbus-vliegtuigen die het erfde bij de overname van Virgin America in 2016, vliegt Alaska Air sinds eind september van dit jaar alleen nog met de 737-vliegtuigen van Boeing Co (BA.N).

Het gecombineerde bedrijf zal voorlopig een gemengde vloot exploiteren, aldus Minicucci, zonder toekomstige rationalisaties uit te sluiten. Het zal onder zijn leiding in Seattle worden gevestigd en Honolulu zal een belangrijk knooppunt van Alaska Airlines worden.

De International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM), een vakbond die 600.000 werknemers in de productie- en ruimtevaartsector vertegenwoordigt, zei dat ze alle stappen zal ondernemen om de rechten van de leden bij beide luchtvaartmaatschappijen te beschermen.

Rapportage door Rajesh Kumar Singh in Chicago, Akanksha Khushi in Bengaluru en Anirban Sen in New York; Bewerking door Will Dunham, Diane Craft, Chizu Nomiyama en Richard Chang

Onze normen: de vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Verkrijg licentierechtenopent een nieuw tabblad
f9933778 f234 4e05 95e5 0a2ada95c2d1

Anirban Sen is hoofdredacteur voor Amerikaanse fusies en overnames bij Reuters in New York, waar hij de berichtgeving over de grootste deals leidt. Nadat hij in 2009 bij Reuters in Bangalore was begonnen, vertrok Anirban in 2013 om te gaan werken als verslaggever van technologiedeals bij verschillende toonaangevende zakelijke nieuwsuitzendingen in India, waaronder The Economic Times en Mint. Anirban kwam in 2019 weer bij Reuters als Editor in Charge, Finance om leiding te geven aan een team van verslaggevers, dat zich bezighield met alles van investment banking tot durfkapitaal. Anirban heeft een diploma geschiedenis behaald aan de Jadavpur Universiteit en een postdoctoraal diploma journalistiek aan het Indian Institute of Journalism & New Media. Contactpersoon:+1 (646) 705 9409

Gn En Head