AfD: Volgens een bericht in de media heeft Bystron blijkbaar toegegeven een pakket van een pro-Russische zakenman te hebben aanvaard

Duitsland Mediaverslag

AfD-man Bystron heeft blijkbaar toegegeven een pakketje van een pro-Russische zakenman te hebben aangenomen

Petr Bystron houdt een toespraak in de Bondsdag (archieffoto)

Petr Bystron houdt een toespraak in de Bondsdag (archieffoto)

Bron: fotoalliantie/SZ Photo/Metodi Popow

Je kunt hier naar onze WELT-podcasts luisteren

Om ingebedde inhoud weer te geven is uw herroepbare toestemming voor de overdracht en verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk, aangezien de aanbieders van de ingebedde inhoud, als externe aanbieders, deze toestemming nodig hebben (in deze context kunnen gebruiksprofielen (ook op basis van cookies) ID’s) kunnen ook aangemaakt en verrijkt worden, ook buiten de EER). Door de schakelaar op “aan” te zetten, gaat u hiermee akkoord (ten allen tijde herroepbaar). Dit omvat ook uw toestemming voor de overdracht van bepaalde persoonlijke gegevens naar derde landen, waaronder de VS, in overeenstemming met Art. 49 (1) (a) AVG. Hierover kunt u meer informatie vinden. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken via de schakelaar en privacy onderaan de pagina.

Nieuwe details komen aan het licht in de zaak rond beschuldigingen van corruptie tegen AfD-politicus Bystron. Volgens Spiegel bevestigden deelnemers aan een bijeenkomst van het federale bestuur van de AfD dat hij had toegegeven pakketten van een pro-Russische zakenman te hebben aanvaard. Ze zouden geen geld hebben meegenomen.

GAfD-lid van de Bondsdag Petr Bystron heeft tegenover het federale uitvoerend comité van de AfD blijkbaar toegegeven dat hij kleine pakketjes had aanvaard van de pro-Russische mediamanager Artem Marchevsky. Dit meldt het nieuwsmagazine Spiegel, onder vermelding van verschillende deelnemers.

Volgens bevindingen van de Tsjechische Veiligheidsinformatiedienst (BIS) had mediamanager Marchevsky operationeel de leiding over het internetportaal ‘Voice of Europe’, dat onlangs door BIS en verschillende Europese partnerdiensten werd ontmaskerd als een Russische invloedsoperatie.

lees ook

Het portaal verspreidde pro-Kremlin-propaganda en desinformatie in veertien talen. Bovendien werd het netwerk volgens de Tsjechische regering gebruikt om geld naar pro-Russische politici in Europa te sluizen. De AfD-politicus Bystron, die zich kandidaat stelt voor de partij die op de tweede plaats staat op de Europese verkiezingslijst, wordt ervan verdacht een geldbedrag van 20.000 euro te hebben ontvangen.

Bystron zwijgt over de inhoud van de pakketten

Nadat verschillende media berichtten over audio- en video-opnamen die hem beschuldigden, moest Bystron maandag opnieuw vragen van de Federale Raad van Bestuur beantwoorden. Hij was hiervoor al een keer gedagvaard. Volgens deelnemers gaf hij nu toe dat hij kleine pakketjes had aangenomen. Er zat echter geen geld in de pakketten, zei Bystron.

Maar hij zei niet wat ze inhielden. Onlangs meldden verschillende mediakanalen, onder verwijzing naar een Tsjechisch parlementslid, dat twee audio-opnamen lieten zien dat de AfD-man geld ritselde en het telde.

Hier vindt u inhoud van derden

Om ingebedde inhoud weer te geven is uw herroepbare toestemming voor de overdracht en verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk, aangezien de aanbieders van de ingebedde inhoud, als externe aanbieders, deze toestemming nodig hebben (in deze context kunnen gebruiksprofielen (ook op basis van cookies) ID’s) kunnen ook aangemaakt en verrijkt worden, ook buiten de EER). Door de schakelaar op “aan” te zetten, gaat u hiermee akkoord (ten allen tijde herroepbaar). Dit omvat ook uw toestemming voor de overdracht van bepaalde persoonlijke gegevens naar derde landen, waaronder de VS, in overeenstemming met Art. 49 (1) (a) AVG. Hier kunt u meer informatie over vinden. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken via de schakelaar en privacy onderaan de pagina.

Op vraag van “Spiegel” ontkende Bystron zijn toelating tot het AfD-bestuur niet, maar sprak hij van een mediacampagne tegen hem. Hij vermoedt dat de video- en audio-opnamen ‘al aan meerdere mensen beschikbaar zijn gesteld’. De verwachting is dat deze ook gepubliceerd zullen worden. Bystron bevestigt voor het eerst dat hij ervan uitgaat dat hij in het geheim is gefilmd en afgeluisterd.

Die mobile Version verlassen