Skip to content


Jordan Spieth kaartte een 69 om één schot van de leiding af te zitten op zeven-onder; de drievoudig grote winnaar opende met een adelaar en leidde met maar liefst twee schoten tijdens zijn ronde, maar hij maakte slechts drie pars over zijn laatste 12 holes

Laatst bijgewerkt: 19/03/23 12:09 uur

Adam Schenk leidt met één voorsprong op weg naar de laatste ronde van het Valspar Championship

Adam Schenk behield zijn voorsprong op het Valspar Championship op zaterdag, zij het met Tommy Fleetwood en Jordan Spieth die dicht bij hem kwamen op weg naar de laatste ronde.

Schenk sloeg zijn nadering op de 18e tot op anderhalve meter en bracht de resulterende birdie putt tot zinken voor een one-under ronde van 70, waarmee hij een eenmalig voordeel pakte aan het einde van een wilde en winderige ronde.

“We hadden tot het einde geen tijd om onze gang te gaan”, zei Schenk.

Fleetwood evenmin, die zijn ronde opende met een birdie maar volgde met 12 pars op rij. Hij eindigde met een bogey-vrije 69 om een ​​zeven onder te zitten en met een gedeelde tweede plaats op het leaderboard met Spieth.

Hij was het die zaterdag de actie dicteerde. De Amerikaan scoorde ook een 69, maar verspeelde talloze kansen om zich van het veld te scheiden.

Spieth opende met een adelaar en leidde tijdens zijn ronde met maar liefst twee schoten. Maar hij maakte slechts drie pars over zijn laatste 12 holes – bij vier van die gelegenheden volgde hij een bogey met een birdie.

Adam Schenk heeft een eenmalige voorsprong op Jordan Spieth en Tommy Fleetwood bij Valspar Championship en gaat de laatste ronde in |  Golfnieuws

Jordan Spieth leidde zaterdag met twee schoten in één etappe

Maar dat eindigde op de 18e toen hij tijdens zijn rit een boom raakte, een voorste bunker inging en vervolgens met de pin naar de kraag schoot voor een laatste bogey.

“Ik had niet mijn beste dingen in het naderingsspel, maar over het algemeen sta ik op een goede plek voor morgen”, zei Spieth.

“Ik heb een paar fouten te veel gemaakt, maar over het algemeen denk ik dat ik onder deze omstandigheden voor twee onder zou hebben getekend.”

Het weer was net zo wild als zijn ronde, windstoten tot 20 mph en verschoof naar een geheel andere richting toen de laatste groepen op de achterste negen zaten.

Regen die werd verwacht, kwam niet, hoewel Innisbrook van de ene op de andere dag buien verwachtte die een premie op scoren zouden kunnen opleveren.

Schenk, acht onder, speelt in de laatste groep met Spieth, wiens spel vorm lijkt te krijgen met de Masters in het verschiet.

Acht spelers zijn binnen drie schoten van de leiding. Webb Simpson had een 68 met een bogey op de par-vijf 14e toen hij in het water sloeg terwijl hij probeerde op te leggen.

Adam Schenk heeft een eenmalige voorsprong op Jordan Spieth en Tommy Fleetwood bij Valspar Championship en gaat de laatste ronde in |  Golfnieuws

De Engelsman Tommy Fleetwood zit in de mix op weg naar de laatste ronde van het Valspar Championship

Hij stond twee schoten achter, samen met Taylor Moore (69) en Cody Gribble (70). Patton Kizzire had een 67 en zit op vijf onder, samen met Wyndham Clark en de Engelsman Matt Wallace.

Wallace’s landgenoot Fleetwood was de standvastigste van het stel. Hij maakte een birdie op de par-vijf openingshole en de par-vijf op de 14e, en kreeg een aantal grote par-putts om wat vaart te houden.

“Ik bleef wegpluggen,” zei Fleetwood. “Pars waren goed. Birdies waren moeilijk te vinden.

“Ik ging nooit achteruit. Ik was erg blij met alles wat vergelijkbaar of beter was.”

Adam Schenk heeft een eenmalige voorsprong op Jordan Spieth en Tommy Fleetwood bij Valspar Championship en gaat de laatste ronde in |  Golfnieuws

Krijg de beste prijzen en boek een ronde bij een van de 1.700 cursussen in het VK en Ierland