Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Achtergrond: Klimaschädliche Subventionen im Verkehrssektorachtergrond grond

Status: 03.12.2023 05:23 Uhr

Die Ampel hatte sich vorgenomen, climapolitisch fragwürdige Steuervorteile abzubauen. Geschehen ist bislang weinig, obwohl massaal gespaard waren muss. Hoe vind je jezelf met je huidige potentieel?

Alexander Budweg

De Bundesregierung moet een nieuw administratief plan implementeren. Na de Federale Administratieve Rechtbank in november heeft de Aufstockung des Klima- und Transformationsfonds (KTF) een krediet verleend aan de Corona-pandemie voor een onzulässige erklärt die de Ampelkoalitie 60 miljard euro voor het Energiewende-project heeft toegekend.

Deze Groenen dringen er bij ons op aan om milieuvriendelijke subsidies te omarmen. Samen met de SPD, GroenLinks en FDP komen we tot een regeerakkoord. Maar het blijkt heel weinig te zijn. Bei bietet voor allem der Verkehrssektor Einsparpotenzial.

Steuerfrei abheben: Die Kerosinsteuer-Befreiung

Kerosine bevindt zich in het natuurlijke licht van de minerale olie. Omdat ik sinds 1944 Chicagoer was, is het mogelijk om wettelijke voorschriften aan te schaffen. Aber: Het speciale verkeer over klimaatverandering geniet van een gestage stroom verkeer en verkeer. Slechts één kerosinsteuer op een binnenlandse Duitse vlucht kostte 600 miljoen euro en werd gefinancierd.

Meer geld, minder geld: het Diesel Privileg

Sinds 2003 werd Dieselkraftstoff in Duitsland verkocht voor 47,04 cent per liter. Benzine kost 65,45 cent per liter. Zwart is de Kfz-Steuer voor Diesel-Pkw hierboven. Aber: In combinatie is er ook een deutlicher Steuervorteil gegenüber Benzin-Motoren voor alle hoogwaardige voertuigen. Door de niet-duurzame kosten die aan de belasting verbonden zijn, bedraagt ​​deze 7,3 miljard euro per jaar.

Ook niet gunstiger dan Diesel: Der Agrardiesel

In Duitsland kost de landbouw 25,56 cent per liter. Er kan rekening worden gehouden met de verschillen tussen de dieselbrandstof en de land- en bosbouwwaarden. Zie hieronder voor meer informatie over de wettelijke vereisten van andere EU-lidstaten. Aber: Der Bundesrechnungshof hat de Bundesregierung aufgerufen, duswohl de Vergünstigungen beim Agrardiesel, evenals de Befreiung von Forest- und Landwirten von der KFZ-Steuer zu streichen. Beiden brachten de staat een miljard euro.

Eén Steuer-Flatrate voor Auto: Das Serviceauto privilege

Een serviceauto kan ook privé gebruikt worden, maar de gebruiker ontvangt deze graag bij aflevering van de goederen. Ik ben van plan om de volgende stap te zetten in een prozent-ruggel. Aber: Deze regel geldt voor een vast tarief voor privégebruik, wat ook de kosten van het bedrijf verlaagt. Dem Fiskus krijgt 5,5 miljard euro per jaar.

Overleg: de strijd tegen de dieselprivilegs en de hervorming van de dienstwagenregelgeving brengen geen steuermehreinnahmen met zich mee, zonder het klimaat te verlagen. Vier miljoen ton CO2-uitstoot zou in de toekomst kunnen worden bereikt en dus ook in de toekomst kunnen worden bereikt.

Hans-Joachim Vieweger, ARD Berlijn, Tagesschau, 03.12.2023 06:05 Uhr

Meer over dit onderwerp Thema verschijnt om 18.00 uur in Berlijn.

Gn De hed