Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Abigail Mor Edan, de vierjarige gegijzelde door Hamas, is nu vrijgelaten. Dit is wat u moet weten


Abigail Mor Edande jongste Amerikaanse staatsburger die door Hamas werd vastgehouden, behoorde tot de groep gijzelaars die zondag werden vrijgelaten naar Israël, bevestigden zowel president Biden als het Israëlische leger.

Abigail, wiens ouders werden vermoord in Hamas’ 7 oktober aanvallen op Israël, werd vorige week vier jaar oud terwijl hij in gevangenschap zat in Gaza. Volgens Israëlische functionarissen werd ze tijdens de dodelijke ramp ontvoerd en naar de Palestijnse enclave gebracht, samen met naar schatting 240 anderen.

Haar naam stond op een lijst met gijzelaars die Hamas eerder naar eigen zeggen van plan was zondag vrij te laten, zo vertelde de Qatarese premier en minister van Buitenlandse Zaken Sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani aan ‘Face the Nation’-moderator Margaret Brennan. Meerdere bronnen hadden Brennan echter laten weten dat er geen vrijlating zeker was vanwege de delicate aard van de situatie.

screenshot-2023-11-22-at-11-11-46-am.png
Abigail Mor Edan, een vierjarig Israëlisch-Amerikaans meisje dat door Hamas werd ontvoerd tijdens de aanval van 7 oktober op Israël, behoorde tot de gijzelaars die zondag werden vrijgelaten.

CBS Mornings / Naftali-familie


De gijzelaars die zondag werden vrijgelaten, volgden twee eerdere releasegolven dat draaide om een deal met Israël Dat zou de vrijlating betekenen van minstens 50 vrouwen en kinderen die gevangen worden gehouden in Gaza, evenals de vrijlating van ongeveer 150 Palestijnse vrouwen en tieners die in Israël gevangen zitten. De voorwaarden omvatten ook een tijdelijke wapenstilstandsovereenkomst die het mogelijk zou maken dat humanitaire hulp Gaza zou binnenkomen en dat ontheemde Palestijnen naar eigen goeddunken zouden kunnen terugkeren naar hun huizen in het verwoeste noordelijke deel van het grondgebied.

Er werd overeengekomen dat de pauze in de gevechten vier dagen zou duren – waarbij zondag de derde dag zou zijn – hoewel Israël heeft gezegd bereid te zijn het staakt-het-vuren met één dag te verlengen voor elke tien extra gijzelaars die door Hamas worden vrijgelaten.

Zeventien gijzelaars, onder wie Abigail, zijn zondag door Hamas vrijgelaten. Veertien van hen zijn Israëlische staatsburgers en drie zijn buitenlandse staatsburgers, zeiden Israëlische functionarissen. Abigail, een Israëlisch-Amerikaanse, heeft het staatsburgerschap van Israël en de VS

Het was niet meteen duidelijk uit welke landen de drie buitenlanders afkomstig zijn, maar de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, zei zondagochtend tijdens een afzonderlijk ‘Face the Nation’-interview dat de VS ‘reden hebben om aan te nemen dat Amerikanen vandaag zullen worden vrijgelaten – om Minstens één Amerikaan zal vandaag worden vrijgelaten.”

President Biden ging zondag in televisieopmerkingen rechtstreeks in op de vrijlating van Abigail.

‘Ze is vrij en ze is nu in Israël’, zei de heer Biden, eraan toevoegend dat Abigail ‘een verschrikkelijk trauma heeft meegemaakt’. De moeder van het kind werd voor haar ogen vermoord door Hamas-militanten voordat ook haar vader werd neergeschoten terwijl hij zijn lichaam gebruikte om Abigail tegen de aanval te beschermen. Abigail rende vervolgens naar de buren voor hulp, zei meneer Biden.

‘Wat ze heeft moeten doorstaan ​​is ondenkbaar’, zei hij.

Abigails oudtante, Liz Hirsh Naftali, en haar neef, Noa Naftali, zeiden zondag in een verklaring: “We hoopten en baden dat het vandaag zou komen. Er zijn geen woorden om onze opluchting en dankbaarheid uit te drukken dat Abigail veilig is en naar huis komt.”

Ze bedankten president Biden en de regering van Qatar en voegden eraan toe: “De vrijlating van vandaag bewijst dat het mogelijk is. We kunnen alle gijzelaars terug naar huis krijgen. We moeten blijven aandringen.”

Liz Hirsh Naftali en Noa Naftali vertelden “CBS-ochtendenWoensdag werd bekend dat het kind samen met buren uit de buurt was opgepakt Kfar Aza kibboets, waar ze met haar ouders en twee oudere broers en zussen woonde. De broers en zussen, die zes en tien jaar oud zijn, overleefden de aanval door zichzelf op te sluiten in een kast en zich daar veertien uur lang te verstoppen, zei Noa Natfali.

“We dachten eerst dat Abigail was overleden, maar kwamen er later achter dat ze het overleefde. Haar vader kon haar met zijn lichaam beschermen”, zei Noa Naftali. “Ze kroop onder hem vandaan en ging naar de buren, die haar in huis namen, en ook zij werden gegijzeld – een moeder, een 10-jarige, een 8-jarige en een 4-jarige die naar kleuterschool met Abigail.”


Familie van driejarige Amerikaanse gijzelaar reageert op vrijlatingsovereenkomst tussen Israël en Hamas

06:13

Liz Hirsh Naftali zei dat de familie enkele dagen later hoorde dat een getuige had gezien hoe de buurvrouw met haar drie kinderen en Abigail uit de kibboets werd geleid tijdens de Hamas-aanval. “En toen vonden we geen informatie meer”, zei ze.

Noa Naftali vertelde aan CBS Mornings dat Abigail bij haar tante, oom en grootouders zou gaan wonen, bij wie haar broers en zussen al logeerden, als zij tot de vrijgelaten gijzelaars behoorde. Ze zei dat de familie de kinderen ‘de liefde en steun zou kunnen geven die ze nodig hebben na het verlies van hun ouders’.

‘Zij runde dat huis’, zei Liz Hirsh Naftali over Abigail. “We weten dat hun enige hoop is dat ze terugkomt, voor haar zus en haar broer. Dit is een van de dingen die we blijven horen, dat ze precies weten wat er op 7 oktober is gebeurd. Ja, ze waren er getuige van Ze zijn zes en tien. Ze begrijpen het. Het enige waarvan ze alleen maar kunnen hopen dat het een soort mogelijkheid zal geven voor een afsluiting en om verder te gaan, is dat Abigail terugkomt.’

Gn En world