Skip to contentCNN

Een vijfjarige werd gedood en twee andere jongeren raakten gewond na een drive-by shooting in Tempe, Arizona, laat op vrijdagavond, volgens de politie van Tempe.

“De dood van die vijfjarige is een tragedie en onze diepste condoleances gaan uit naar die familie”, zei Byron Thomas, woordvoerder van de politie van Tempe, tijdens een briefing zaterdag.

Agenten werden opgeroepen voor een schietpartij die rond 23.45 uur plaatsvond, zei hij. Toen agenten arriveerden, hoorden ze dat een voertuig met daarin een volwassene en zes jongeren “in oostelijke richting reed in de buurt van 48th Street en Broadway Road toen een verdacht voertuig ernaast stopte”, zei de woordvoerder.

“Dat verdachte voertuig begon toen op dat slachtoffervoertuig te schieten, waarbij meerdere jongeren werden geraakt”, zei Thomas. De verdachte vluchtte weg voordat de agenten arriveerden.

Hulpverleners hebben drie kinderen tussen de 5 en 17 jaar naar het ziekenhuis vervoerd. Het 5-jarige slachtoffer werd uiteindelijk dood verklaard, zei Thomas.

De andere twee jongeren zijn in kritieke toestand, maar zullen naar verwachting hun verwondingen overleven, vervolgde hij.

De volwassen man die het voertuig bestuurde bleef ongedeerd. Het is onduidelijk of de volwassene familie is van de jongeren.

Thomas zei dat de schietpartij een op zichzelf staand incident lijkt te zijn, maar “op dit moment hebben we niet echt informatie over de oorzaak.”

Iedereen met informatie over de schietpartij of verdachte(n) wordt dringend verzocht de politie van Tempe te bellen. De kruising blijft voorlopig afgesloten vanwege het onderzoek.