Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

3 tips om het gebruik van sleutels eenvoudiger en veiliger te maken


Wachtwoorden zijn een geweldig alternatief voor gebruikers die het gedoe met wachtwoorden willen vermijden. Ze bieden niet alleen een eenvoudigere manier om in te loggen op uw accounts, maar ze maken het ook veiliger, omdat u geen wachtwoord hoeft in te voeren dat anderen kunnen stelen. Als u net de sprong naar sleutels maakt, kunt u de drie tips gebruiken om de overstap veiliger en betrouwbaarder te maken.

Stel toegangssleutels in op een tweede apparaat

1Wachtwoord WachtwoordsleutelAfbeeldingsbron: 1Password

De eerste tip die ik te bieden heb, is dat je altijd wachtwoordsleutels op twee apparaten moet instellen. Om te beginnen wilt u uiteraard dat uw toegangssleutels op uw hoofdapparaat zijn ingesteld, aangezien u die altijd bij u draagt. Maar wat gebeurt er als u uw hoofdapparaat kwijtraakt en het wachtwoord voor uw account niet meer weet?

Dat is waar het plaatsen van een toegangssleutel op een tweede apparaat een rol kan spelen. Dit secundaire apparaat kan zoiets zijn als een smartphone of tablet die je ergens verborgen houdt waar anderen niet kunnen vinden. Log gewoon in op uw 1Password-account, of welke andere app u ook gebruikt, op het nieuwe apparaat en stel vervolgens de toegangscode in. U kunt ook profiteren van deze wachtwoordtip door een fysieke beveiligingssleutel te gebruiken, zoals de Yubico-beveiligingssleutel.

Verwijder oude toegangscodes

Een andere goede tip om in gedachten te houden is dat wachtwoordsleutels gekoppeld zijn aan het specifieke apparaat waarop u ze instelt. Daarom wilt u op elk moment dat u uw apparaat upgradet naar een nieuwe, alle oude toegangscodes verwijderen.

Hoewel ze misschien handig zijn, wilt u geen enkele mogelijkheid openlaten voor anderen om zonder uw toestemming toegang te krijgen tot uw accounts. Daarom moet u uw accounts in de gaten houden en toegangssleutels verwijderen van apparaten die u niet herkent. Als u er op de een of andere manier een verwijdert die u wel nodig heeft, kunt u deze later altijd opnieuw toevoegen. Deze sleuteltip is ook belangrijk als u ooit sleutels deelt met vrienden en familie.

U kunt toegangscodes delen, maar wees er wel slim mee

Wachtwoorden en toegangscodes delen met andere gebruikers van Apple-apparaten.
Wachtwoorden en toegangscodes delen met andere gebruikers van Apple-apparaten. Bron afbeelding: Apple Inc.

De laatste sleuteltip die ik wil delen is dat je sommige sleutels daadwerkelijk kunt delen met je vrienden en familie. Dit is handig als u een account heeft dat u allemaal gebruikt, en u hen de mogelijkheid wilt geven een wachtwoord te gebruiken om zich aan te melden.

U moet er echter eerst voor zorgen dat u een app gebruikt die het delen van wachtwoorden ondersteunt. Op dit moment kun je met Apple’s iCloud-sleutelhanger sleutels delen, en andere apps van derden, zoals Nordpass en 1Password, staan ​​dit ook toe.

Wachtwoorden kunnen handig zijn. Profiteer van deze tips en u zult merken dat het gebruik van deze wachtwoordvervangingen nog eenvoudiger wordt.

Gn En tech