1. FC Köln: Persconferentie vóór de finale tegen Mainz

Zondag (28 april 2024) wacht 1. FC Köln in Mainz de eerste echte finale van het seizoen. De ploeg van coach Timo Schultz (46) heeft absoluut een overwinning nodig – anders kan de planning voor de 2e Bundesliga beginnen.

Op de persconferentie voorafgaand aan het zespuntenduel met de 05ers van vrijdag sprak de FC-coach over de personele situatie en de enorme druk in de degradatiestrijd. Lees hier nog eens de belangrijkste uitspraken van de persconferentie.

Persconferentie voor de wedstrijd 1. FC Köln tegen 1. FSV Mainz 05

Schultz over de motivatie van zijn team: “Dat is zeker makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben geen reden meer om na te denken over de negatieve scenario’s. We kunnen vooraf veel praten en de jongens iets te zeggen geven, maar dat telt niet. Zondag 17.30 uur cruciaal op het veld. Ik ga ervan uit dat ons team zeer gemotiveerd en moedig zal zijn.”

Lees hier meer: ​​Respect voor de FC? Mainz-coach Henriksen met een oorlogsverklaring

Thomas Kessler over zijn invloed op het team en gesprekken met de spelers: “We hadden nu elke week de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. We hebben vorige week niet alleen met de spelers gesproken. De tijd van praten is nu voorbij, we waren allemaal ontevreden over Darmstadt. We kunnen ons zo’n prestatie niet nog een keer veroorloven en moeten niet alleen het hoofd bieden aan Mainz, maar we moeten ook de betere ploeg zijn.“

Thomas Kessler over de situatie van Jonas Urbig: “We zeiden dat alle leenspelers terug zouden komen en dan zouden we de situatie beoordelen. Het is precies hetzelfde probleem met Jonas.

Schultz over de ontwikkeling van Mainz: “Ze scoorden de afgelopen weken regelmatig. Ze hebben na de winterstop veel geblesseerde spelers teruggehaald en een goede serie gedraaid. Je speelt niet langer de rol van jager en wij zijn nu het team dat op ze wil jagen. We weten heel goed dat als we de wedstrijd winnen, we er weer dichtbij zullen zijn.“

Timo Schultz: Het is een wapen voor alle doeleinden

Schultz over jonge spits Damion Downs: “Hij heeft echt grote stappen in de goede richting gezet. Hij zette uitstekende prestaties neer bij de U21 en beloonde zichzelf ook in Gladbach. Hij is nu een absoluut alternatief en hij is ook een kandidaat om komend weekend op het veld te staan.“

Schultz over de druk na de nederlaag tegen Darmstadt: “We kregen veel aanmoediging en steun van de fans en uit de directe omgeving. Als coach vind ik het belangrijk dat we moedig en agressief spelen in Mainz. Als ik de vooruitgang zie, weet ik zeker dat we de wedstrijd kunnen winnen.”

Schultz over het standpunt van Jan Thielmann: “Het is een universeel wapen. Normaal gesproken heb je proefwedstrijden en kun je repeteren, maar wij hebben hem in het diepe gegooid. In Keulen speelde hij het grootste deel van zijn optredens op de rechter aanvalslinie en bij ons werd hij het meest recent ingezet als rechtsback. Komend weekend gaan we een aantal dingen veranderen en dat is ook een standpunt waar we over nadenken.”

Schultz over de staf en de inzet van jongere Diehl: “Justin Diehl zal nog geen probleem zijn. Inmiddels heeft hij de eerste week volop mee kunnen trainen met de ploeg. We zullen voorzichtig zijn, maar ik ben optimistisch dat hij dit seizoen weer bij de selectie zal zijn. Of het voldoende zal zijn voor gebruik op het gazon kan ik natuurlijk nog niet zeggen. Anders zijn Leart Pacarada en Dejan Ljubicic helaas ziek.”

Timo Schultz: ‚Hij wilde de jongens wakker maken‘

Schultz over de tactische aanpak tegen Mainz: “Wij willen elke wedstrijd winnen. Na zo’n optreden tegen Darmstadt verandert er uiteraard wel iets qua personeel en aanpak. Als je altijd dezelfde dingen doet, krijg je meestal dezelfde resultaten. Er zal dus veel veranderen.”

Eenheid op 25 april 2024

Boze fan verstoort FC-training vóór wedstrijd tegen Mainz

Timo Schultz over het incident met een boze fan donderdag: “Je moet zeggen dat er hier in Keulen speciale omstandigheden zijn. De plaats ligt op openbaar terrein en iedereen kan kijken. We zijn blij met de toeschouwers en de jongeman bedoelde het goed en wilde het team wakker maken. Hij kwam een ​​korte tijd over de planken heen, wat niet de bedoeling was, maar hij besefte het snel en verliet de plaats weer. Hij wilde de jongens wakker maken en koos de verkeerde woordkeuze. Dat hebben we glimlachend erkend, maar daarna hebben we hem ook gezegd dat hij het veld weer moest verlaten.”

Schultz over de sfeer tijdens de training: “De fans steunen ons nog steeds en geloven in ons. Maar we moeten ook nuchter toegeven dat de wedstrijd tegen Darmstadt simpelweg niet goed was. Integendeel, het was slecht en daarom konden we het niet winnen. Je gaat dan op zoek naar redenen en als coach ben je analytischer en kijk je naar wat we technisch en tactisch fout hebben gedaan. Deze keer was het duidelijk dat de jongens hun paardenkracht niet op de weg kregen. Dat irriteerde mij het meest. De jongens moeten vrij spelen en de bal opeisen als ze een fout maken. Dat kan een doorslaggevende factor zijn bij de uiteindelijke spelers.”

Die mobile Version verlassen